‘Netflix moet vrezen voor Disney, Videoland niet zo’

Vooral Netflix moet zich zorgen maken om de komst van de nieuwe videodienst van mediagigant Disney. RTL’s Videoland heeft minder te vrezen. Dat blijkt uit een analyse van Eric de Munck, showkenner van RTL Boulevard. De Munck denkt dat Netflix het nog knap lastig gaat krijgen als Disney een vergelijkbare dienst gaat realiseren. Zijn werkgever RTL hoeft zich volgens hem minder druk te maken. “Videoland is onze eigen Nederlandse tak en die hoeft zich minder zorgen te maken.”

Videoland heeft volgens hem een onderscheidender aanbod. “Die hebben natuurlijk al een wat beperkter aanbod dan Netflix heeft. Die hebben bijvoorbeeld Nieuwe Buren, Kees & Co en Westenwind. Die hebben de hele RTL-geschiedenis, een hele kluis.”

Bovendien leunt ook Videoland niet achterover, weet De Munck. “RTL gaat steeds meer investeren in Videoland om series als Nieuwe Buren te maken.”

Maar Videoland richt zich ook op traditionele programma’s, benadrukt hij. “Katja Schuurman is bijvoorbeeld aangetrokken door RTL om niet alleen voor de tv-zenders dingen te maken, maar ook voor Videoland. En John van den Heuvel ook. Ze gaan daar meer dingen voor maken.

Afgelopen zomer zond Videoland exclusief het programma Temptation Island VIPS uit. Zondag werd in Amsterdam een evenement georganiseerd ter ere van de finale van dat programma, maar daar kwam geen hond op af.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen