Nausicaa Marbe: ‘Rutte bij Tan wordt vooral gezellig’

Nausicaa Marbe denkt dat minister-president Mark Rutte ervoor heeft gekozen om vanavond bij Humberto Tan te gast te zijn, omdat hij geen kritisch vragenvuur wil. Dat heeft de Telegraaf-columniste gezegd op NPO Radio 1. Tan staat niet bekend als een kritische journalist en daarom zijn critici teleurgesteld dat Rutte niet bij een van de NPO-talkshows gaat zitten. “Pauw is een echte journalist en die kan wel met politici omgaan en ze ondervragen“, aldus Marbe op de radio.

Marbe laat blijken dat ze de keuze van Rutte een beetje laf vindt. “Ik denk dat de keuze gemaakt is voor RTL, omdat daar veel meer te halen valt door voorlichters. RTL is een noodlijdende omroep, ze hebben problemen met de kijkcijfers. Dan kun je als voorlichter een betere deal met hen sluiten. Dat het wat gemoedelijker, gezelliger is, dat er geen vileine aanvallen komen en dat de fractieleiders niet geroosterd worden. Het is een strategische keuze.”

Zelf vindt Marbe dat politici een kritisch vragenvuur nooit uit de weg moeten gaan. “Het is het gevoel dat je geen verantwoording wil afleggen. Dat werkt slecht in de samenleving.”

Marc Josten, eindredacteur van Argos TV, zegt: “Je weet wat je vanavond gaat krijgen. Dit wordt een gelikte goed voorbereide show met een aantal voorwaardes van voorlichters erbij. De vraag is of je dat moet willen. Bijna elk programma waarin politici te gast zijn is saai en voorgekookte. Zachtgekookte bloemkool.

Columnist Jan Roos laat op Twitter weten niet veel te verwachten van Rutte bij Tan. “Nou, dat zal weer een potje kritisch zijn. 😂”

De RTL Late Night-special met Mark Rutte is vanaf 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Humberto Tan strikt Rutte voor regeerakkoord-special (gisteren)
Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis (vandaag)
Pauw denkt dat Rutte met Humberto voor ‘braaf’ gaat (vandaag)

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen