Nausicaa Marbe: ‘Rutte bij Tan wordt vooral gezellig’

Geplaatst op Tue 10 Oct 2017 om 15:52

Nausicaa Marbe denkt dat minister-president Mark Rutte ervoor heeft gekozen om vanavond bij Humberto Tan te gast te zijn, omdat hij geen kritisch vragenvuur wil. Dat heeft de Telegraaf-columniste gezegd op NPO Radio 1. Tan staat niet bekend als een kritische journalist en daarom zijn critici teleurgesteld dat Rutte niet bij een van de NPO-talkshows gaat zitten. “Pauw is een echte journalist en die kan wel met politici omgaan en ze ondervragen“, aldus Marbe op de radio.

Marbe laat blijken dat ze de keuze van Rutte een beetje laf vindt. “Ik denk dat de keuze gemaakt is voor RTL, omdat daar veel meer te halen valt door voorlichters. RTL is een noodlijdende omroep, ze hebben problemen met de kijkcijfers. Dan kun je als voorlichter een betere deal met hen sluiten. Dat het wat gemoedelijker, gezelliger is, dat er geen vileine aanvallen komen en dat de fractieleiders niet geroosterd worden. Het is een strategische keuze.”

Zelf vindt Marbe dat politici een kritisch vragenvuur nooit uit de weg moeten gaan. “Het is het gevoel dat je geen verantwoording wil afleggen. Dat werkt slecht in de samenleving.”

Marc Josten, eindredacteur van Argos TV, zegt: “Je weet wat je vanavond gaat krijgen. Dit wordt een gelikte goed voorbereide show met een aantal voorwaardes van voorlichters erbij. De vraag is of je dat moet willen. Bijna elk programma waarin politici te gast zijn is saai en voorgekookte. Zachtgekookte bloemkool.

Columnist Jan Roos laat op Twitter weten niet veel te verwachten van Rutte bij Tan. “Nou, dat zal weer een potje kritisch zijn. 😂”

De RTL Late Night-special met Mark Rutte is vanaf 21.30 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Humberto Tan strikt Rutte voor regeerakkoord-special (gisteren)
Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis (vandaag)
Pauw denkt dat Rutte met Humberto voor ‘braaf’ gaat (vandaag)

Foto: NPO Radio 1
11 Reacties op “Nausicaa Marbe: ‘Rutte bij Tan wordt vooral gezellig’”


 1. Ad

  Beste Nausica, er is een verschil tussen een kritische journalist en een het-gaat-om-mij journalist en dat laatste is Pauw. Je bent gast die kritisch bevraagd wordt, maar geen behang.

 2. Niek

  Ok, ik ben het helemaal eens dat Tan niet echt kritisch is. Maar ze suggereren hier dat er afspraken zijn gemaakt, zonder dat ze er bewijs bij leveren, over journalistiek gesproken. En zo noodlijdend is RTL er ook niet aan toe, zijn nog genoeg titels die redelijk tot zelfs uitstekend scoren.

 3. Bart

  @Ad U wilt toch niet beweren dat het bij Tan niet om Tan draait he?

 4. Niek

  Ik zie nu de gastenlijst bij RTL Late Night en dat stelt me wel teleur, allemaal rechts georienteerde gasten die het dit rechts georienteerde kabinet niet echt lastig gaan maken.

 5. PIETER

  @ Niek Niet bepaald voor de doelgroep ! VVD is voor rijkaards zoals ik !
  Maar Annie die achter de kassa bij AH zit ,en zeker RTL kijkt , heeft geen boodschap met RUTTE

 6. Meneer Kaktus

  Bovendien: als het onverhoopt toch een kritisch gesprek blijkt te zijn, heeft geen hond het gezien.

 7. hilversummert

  Blah blah blah en onderhand loopt MC nog verder achter, dan RTL.

  Zullen de eigenaar van MC en Erland soms vriendjes zijn, want ze hebben beiden een obsessie voor fossielen, TV-fossielen.

  Nooit schrijft TVcourant, sorry MC, over twitch of youtube, terwijl daar meer kijkers zitten dan op de ouderwetse TV en twitch maakt live tv helemaal kapot, binnen nu en 5 jaar, met gratis livestream distributie. Door twitch zijn er gewoon geen omroepen meer nodig, de kijker kiest zelf.

  Dus ik zou de eigenaar van deze website, de digitale Erland van Nederland, aanraden ook mee te gaan met zijn tijd, en ook eens zelf in de spiegel te kijken, want over een 2/3 jaar boeit niemand meer wat er op TV gebeurd, alleen maar 60+ers.

  Zouden de eigenaar van mediacourant en Erland stiekem butt-buddies zijn, gezien hun fascinatie voor fossielen?

 8. newspeak

  Een overheid die (nu nog) meerderjarigen onder de leerplicht wil laten vallen, neigt naar een dictatuur…

  Ben benieuwd of onze Minister President hier een reactie op heeft?

 9. Ad

  @Bart
  Heb ik iets over Tan gezegd dan? Daar geldt hetzelfde voor. Nieuwsuur is het beste podium, dat leunt (nog) niet op een en dezelfde persoon.

 10. Gallus

  Zo is het!
  Het moet niet “zuur” zijn.
  Hij is bepaald gen zelfstandige denker.
  Volledig pion van VVD belangen en afhankelijk van de emotionele steun daarvan.
  Gavere steunen elkaar!
  Hebben hetzelfde belang; NIET het algemeen belang!
  Zij gunnen elkaar wat zogezegd

 11. Ron

  Het is inderdaad een rechtse gastenlijst verder, zo kun je nooit een kritische discussie aan tafel krijgen. Maar dat willen ze waarschijnlijk ook niet, dus is de keuze begrijpelijk….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.