Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis

Geplaatst op di 10 okt 2017 om 10:51

Alexander Pechtold en Sybrand Buma laten zich vanavond ondervragen in Nieuwsuur. Daar Mark Rutte en Gert-Jan Segers naar een speciale RTL Late Night gaan, zijn de vier mannen die het regeerakkoord sloten verdeeld: Pauw grijpt mis. Dat heeft de NOS laten weten. Nieuwsuur-ster Mariëlle Tweebeeke gaat de leiders van D66 en CDA een uur lang aan de tand voelen over de plannen van de nieuwe coalitie, vermoedelijk een stuk kritischer dan Humberto Tan dat gaat doen.

De vier onderhandelende partijen (naast D66 en CDA gaat het om VVD en ChristenUnie) presenteren vanmiddag het lang verwachte coalitieakkoord. ’s Avonds schuiven vliegen zij uit naar Nieuwsuur en RTL Late Night.

Nieuwsuur heeft de heren een hoop te vragen. “Hoe zijn deze politici, met hun tegenstrijdige wereldbeelden en wensen, erin geslaagd overeenstemming te bereiken? Heeft het liberale D66 haar medisch-ethische standpunten in het regeerakkoord weten te krijgen? En waar zien we het conservatieve geluid van de christen-democratische Buma terug?

De sidekick van Tweebeeke is politiek verslaggever Dominique van der Heyde. Nieuwsuur belooft ook reacties van VVD-leider Mark Rutte en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

En Pauw? Die grijpt mis. De talkshow gaat daarom voor de oppositie en heeft Lodewijk Ascher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks) en Emile Roemer (SP) aan tafel. De rechtse partijen PVV en FvD wilden niet.

Nieuwsuur is vanavond te zien om 22.00 uur. De extra lange RTL Late Night is op zender van 21.30 tot 23.30 uur.

Lees ook: Humberto Tan strikt Rutte voor regeerakkoord-special (gisteren)

Foto: WNL
25 Reacties op “Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis”


 1. karel

  Pauw grijpt mis?
  Misschien ook wel interessanter om een tegengeluid te horen i.p.v. de naar verwachting mooi weer praatjes van VVD, D66,CDA en CU.

 2. jacko

  eigen huis bezitters, hypotheek vrij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  kom massaal naar den haag
  dit kan niet

 3. Ad

  Gelukkig is er nog een leuke pot voetbal als alternatief………………………..

 4. X

  Ik denk dat Buma en Pechtold in tegenstelling tot Rutte en Segers wél kritisch benaderd worden. Deze 2 vrouwen van Nieuwsuur zijn goede interviewers. Ik denk ook dat Pauw niet alleen maar meepraat met de linkse partijen.
  We zullen zien, RTLLN is voor mij allang een gesloten boek. Ik mag die Tan niet horen of zien. Gaat nooit ergens over.

 5. Kijker

  Lekker laf weer van PVV en FvD om niet te komen. Straks zeker weer roeptoeteren dat ze geen aandacht krijgen van de media. Zo doorzichtig allemaal. Irritante populisten.

 6. Ron

  Grijpt mis? Zo zie ik dat niet. Prima tegen geluid tegenover de huichelaars van dat nieuwe kabinet.

 7. Arie

  Goh Buma heeft weer een autenthieke Judas rol gespeeld zeg. Beloftes en beloftes, studiefinanciering, uitkeringen, ontslagrecht, enz, het wordt allemaal weer afgebrolen onder CDA, hopen dat deze partij snel die andere farizeers partij achterna gaat.

 8. David

  De linkse oppositie aan tafel bij Pauw. Vreselijk saaie, klagende lui zijn dat. Ze wilden niet meedoen, maar wel klagen. Lachwekkend…

 9. b

  Dat word dus Pauw vanavond . Verwacht daar meer serieuze info dan bij RTLLN met de lachebekjes Tan en Rutte.

 10. X

  David, dan kijk jij toch lekker naar de inhoudsloze lachebekjes bij RTLLN. Er staat toch gewoon dat de PVV en FvD niet willen komen. Dát is pas lachwekkend.

 11. Ad

  Afgaande op de reacties zijn de gekleurde brillen kennelijk in de aanbieding.

 12. X

  Ad: Veel plezier met de kansloze voetbalwedstrijd!

 13. HansrZ

  als je bang bent voor kritische vragen, kan je het beste bij Tan aanschuiven.

 14. Ad

  @X
  Net als nieuwe kabinet, blijven geloven…

 15. Oh, Get Real !

  het zal me verbazen als dit “kabinet” de bordesfoto haalt.

 16. Den Draaiert Joost

  Ik heb totaal geen interesse in welk soapgelul van deze vier mensen ook. Wat we moeten weten weten we en anders maar niet. Voor die paar maanden dat zij gaan regeren is er niets interessants aan.

 17. Laurens I

  @Arie

  Het bestaat uit geven en nemen. Het CDA heeft ook hun idealen kunnen bemachtigen en er is meer CDA beleid dan VVD/D66/CU beleid.

 18. Hendrik Sehasulewanepatty

  Pauw had de uitzending moeten krijgen en niet tan.

 19. Hendrik Sehasulewanepatty

  Eens met Meneer X op 11.15 uur.

 20. Gallus

  Natuurlijk zoekt Rutte de veiligheid.
  Hij is een blad in de wind, voortgeblazen n gedragen door de VVD en zijn belangen en belanghebbende.

 21. A.Zijn

  Pauw was ook wel lachen met de losers uit de oppositie die de komende jaren weer gebakken lucht mogen gaan verkopen met snotneus Klaver als uithangbord. Stelletje droeftoeters!

 22. A.Zijn

  Nu begrijp ik wel waarom het zo slecht gaat op links. Dat je het lef hebt om je nu in de media te laten zien en het beleid van de partijen die verantwoordelijkheid nemen te bekritiseren. Ken je plaats.

 23. X

  Ik ben SP-stemmer dat weet de vaste bezoeker wel. Maar Emile Roemer had allang vervangen moeten worden. Vervalt steeds in hetzelfde riedeltje. Het lijkt Wolter wel ;)

 24. kampie

  A.zijn wordt de komende jaren zeer terecht gekort op zijn uitkering. Terecht, luie dikke zeug.

 25. kampie

  X, sp stemmen is een verloren stem. Partij die nix wil. Gaan dus nooit regeren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.