Buma en Pechtold naar Nieuwsuur; Pauw grijpt mis

Alexander Pechtold en Sybrand Buma laten zich vanavond ondervragen in Nieuwsuur. Daar Mark Rutte en Gert-Jan Segers naar een speciale RTL Late Night gaan, zijn de vier mannen die het regeerakkoord sloten verdeeld: Pauw grijpt mis. Dat heeft de NOS laten weten. Nieuwsuur-ster Mariëlle Tweebeeke gaat de leiders van D66 en CDA een uur lang aan de tand voelen over de plannen van de nieuwe coalitie, vermoedelijk een stuk kritischer dan Humberto Tan dat gaat doen.

De vier onderhandelende partijen (naast D66 en CDA gaat het om VVD en ChristenUnie) presenteren vanmiddag het lang verwachte coalitieakkoord. ’s Avonds schuiven vliegen zij uit naar Nieuwsuur en RTL Late Night.

Nieuwsuur heeft de heren een hoop te vragen. “Hoe zijn deze politici, met hun tegenstrijdige wereldbeelden en wensen, erin geslaagd overeenstemming te bereiken? Heeft het liberale D66 haar medisch-ethische standpunten in het regeerakkoord weten te krijgen? En waar zien we het conservatieve geluid van de christen-democratische Buma terug?

De sidekick van Tweebeeke is politiek verslaggever Dominique van der Heyde. Nieuwsuur belooft ook reacties van VVD-leider Mark Rutte en Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

En Pauw? Die grijpt mis. De talkshow gaat daarom voor de oppositie en heeft Lodewijk Ascher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks) en Emile Roemer (SP) aan tafel. De rechtse partijen PVV en FvD wilden niet.

Nieuwsuur is vanavond te zien om 22.00 uur. De extra lange RTL Late Night is op zender van 21.30 tot 23.30 uur.

Lees ook: Humberto Tan strikt Rutte voor regeerakkoord-special (gisteren)

Foto: WNL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen