Zoon van Bart Chabot debuteert als tafelheer DWDD

Splinter Chabot, de zoon van Bart Chabot, debuteert vanavond als tafelheer in De Wereld Draait Door. Hij zit de hele uitzending aan de zijde van Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft BNNVARA laten weten. De studerende Chabot-telg is de landelijke voorzitter van de JOVD, de jongerentak van de VVD. Hij volgt de studie politicologie. Hij koos die studie vanwege zijn interesse in politiek. “En volgens mij waren er toen verkiezingen, wat ik eigenlijk altijd wel interessant vond.”

Een groot verschil tussen Chabot en de VVD, is dat hij gek is op theater en cultuur. “Ik ben ook eindeloos meegesleept naar voorstellingen. Ik ging als jongetje vaak mee naar de stadsschouwburg. En dat was niet alleen heel gaaf, maar ik zag daardoor ook de meerwaarde van kunst en cultuur in.”

De VVD is juist tegen allerlei subsidies voor cultuur, ook een van de pijlers van DWDD. “Ja, de VVD heeft daar natuurlijk wel een sterke mening in. De JOVD is onafhankelijk, dus wij kunnen daar een andere mening over vormen.”

Wat ik wel goed vind is dat de VVD stimuleert dat kunstenaars soms hun eigen broekriem omhoog moeten kunnen houden. Dat betekent niet dat ik het altijd met hen eens ben, en dat hoeft gelukkig ook niet. We zijn een liberale organisatie, daar mag je ook van mening verschillen.

De Wereld Draait Door bespreekt het regeerakkoord vanavond met deskundigen als Prem RadhakishunLamyae AharouayTom-Jan Meeus en Barbara Baarsma.

Foto: NOS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen