Moslims Ali B en Boef bij RTL in de bres voor homo’s

Rappers Ali B en Boef zijn uit de kast gekomen als progressieve moslims. Ze vielen maandag in RTL Summer Night de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad aan omdat hij tégen het homohuwelijk is. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Hoofdredacteur Anton de Wit kreeg niet alleen de wind van voren van presentator Beau van Erven Dorens, maar ook van de drie rappers aan tafel. Vooral Ali B keerde zich fel tegen de katholieke homohuwelijkhater. 

Moslims staan niet bepaald bekend als homovriendelijk en in Amsterdam zijn Marokkanen oververtegenwoordigd onder de geweldplegers tegen homoseksuelen. Het aanvallende geluid dat vanuit Ali B en Boef kwam, was dan ook verrassend en positief.

Ali B gaf aan dat hij schrok van het conservatisme van De Wit: “Ik schrik hier ook van. Het enige goede hieraan is dat jullie de moslims even uit de wind houden en een pauze geven, ha ha.”

Ik vind het echt bizar. Ik denk: wat maakt het je uit? Overigens vind ik atheïsten die echt tegen gelovigen zijn, net zo erg. Ik denk: leef gewoon je leven, laat een ander leven.”

In Duitsland is het homohuwelijk tot stand gekomen, omdat Angela Merkel haar partijleden toestemming gaf om een afwijkende mening te hebben. Hoewel ze zelf tegen stemde, is het homohuwelijk dus door haar tot stand gekomen.

Ali B vindt het moedig dat Merkel weliswaar tegen is, maar toch de stem van het volk accepteerde: “Dat iemand dat vindt, prima, maar dat iemand als Merkel de power heeft om het gewoon tot beleid te maken…

De Wit: “Dat heeft ze dus niet, want dat is het mooie aan wat Merkel heeft gezegd.”

Ali B: “Zij heeft tegen gestemd en als er meerderen hadden tegengestemd, was het niet doorgegaan. Dat is beleid.”

De Wit: “Dat is democratie.”

Ali B: “Democratie mag niet zo zijn dat de mensen in hun vrijheid worden beperkt. Dan was nazi-Duitsland ook een democratie. Als wij nu met z’n allen met een meerderheid in Nederland beslissen dat alle kerken wegmoeten, dan vindt jij dat oké omdat het een democratie is? Nee? Haal dat argument dan ook niet aan.”

Penoza-actrice Monique Hendrickx: “Daarom heb ik me dus uit laten schrijven uit de katholieke kerk: omdat het zo intolerant is. Het is zo vasthouden aan een traditie, waarvan ik denk: een traditie moet ook meebewegen met het leven nu.”

Ali B: “Ik wil het wel opnemen voor katholieken die gewoon denken: laat een ander z’n ding doen.”

De Wit bleef bij zijn standpunt: “We hebben nog zo weinig definitie van wat een huwelijk is.”

Ali B: “Maar wat kan het jou schelen man?

De Wit: “Omdat het om de kinderen gaat!”

Ali B: “Wat nou kinderen? Er zijn kinderen in heterohuwelijken… Als we nu de krant openslaan kan ik je een hoop heterohuwelijken laten zien waarin kinderen zijn geboren en dat is mislukt. Dan had je liever Paul de Leeuw als papa gehad.”

Vervolgens liet ook rapper Boef van zich horen. “Ik zeg je eerlijk gewoon: wat Ali net zegt: laat en laat leven. Waarom bemoei jij je er zo veel mee? Jij zegt: ‘Voor die kinderen.’ Maar wat boeit jou dat?

De Wit: “Ik vind dat we onszelf wel moeten interesseren voor andermans kinderen.”

Boef: “Maar als 80 procent hetero is, dan zullen kinderen altijd blijven evolueren en voortbestaan, dus waarom maak jij je zo druk als mensen zich met elkaar bezig willen houden? Laat ze gewoon lekker.”

Rapper Ronnie Flex, die zich eerder deze week al positief uitsprak over homo’s, besloot: “Wanneer je iemand iets ontzegt, ben je er tegen. Je zegt: ‘Ik ben er niet tegen’, maar je ontzegt een groep mensen hun recht, dus dan ben je er volgens mij gewoon tegen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen