Ronnie Flex blij met minder macht oude media

Foto: Nick van OrmondtRonnie Flex is blij dat de macht van de oude media ietwat is ingeperkt door de opkomst van nieuwe media. Daardoor krijgt fris talent veel meer kans. Dat zegt hij in een vraaggesprek met de Volkskrant. Nieuwe media hebben een veel lagere drempel dan oude media. Flex ziet op deze manier een veel pluriformer medialandschap ontstaan. “Of je nu in een achterbuurt woont, een homorapper bent, of zes keer van school bent getrapt, iedereen heeft kans om door te breken.

Het betekent veel voor onder meer de hiphop, zegt hij. “Een lesbische meid die normaal uitgelachen wordt op straat, krijgt via de normale media geen kans, maar zet een rap op YouTube en krijgt 100 miljoen views.”

Dat is prachtig, aldus Flex. “Ik vind dit echt een heel mooie tijd voor de mensheid. Ondanks dat er zo veel fucked up shit gebeurt, zijn mensen zoveel vrijer in 2017 dan in 2007. Nu is het echt voor iedereen weggelegd. Nu krijgt iedereen een eerlijke kans.”

Wel is het zo dat de concurrentie daardoor sterk is toegenomen. “Vroeger moest je met z’n allen vechten om die ene nummer-1-plek. Nu heeft nummer 2, 3, 4, 5, 6, ook optredens en gouden kettingen.”

Het Volkskrant-interview met Ronnie Flex kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen