Kees Verhoeven stopt als mediawoordvoerder D66

Foto: VARAGeen enkele mediawoordvoerder van een politieke partij haalde het afgelopen jaar zo vaak het medianieuws als Kees Verhoeven. Komend jaar is dat wel anders: hij krijgt van D66 namelijk een andere portefeuille. Dat heeft de politicus laten weten op Twitter. Verhoeven gaat zich de komende jaren onder meer bezig houden met Europa en de Brexit, technologie en cybersecurity, terrorisme en kansspelen. Het onderwerp media wordt doorgeschoven naar het nieuwe Kamerlid Jan Paternotte.

Het afgelopen jaar was Verhoeven vaak in het nieuws. Zo opende hij het jaar 2016 door het salaris van Matthijs van Nieuwkerkschandalig’ te noemen. Een paar weken later prees hij de grootverdiener van RTL 7: Wilfred Genee.

In de lente haalde hij keihard uit naar Avrotros’ Eurovisie Songfestival door het te vergelijken met McDonald’s en niet veel later pleitte hij voor een NPO Gemist zonder reclame.

Maar ook de ‘zedenpolitie van Avrotros’ werd door Verhoeven op de Haagse agenda gezet. En recentelijk haalde Verhoeven nog het nieuws vanwege een Twitter-ruzie met Marianne Zwagerman.

De eerste daad van zijn opvolger Paternotte heeft niet met media te maken, maar met Airbnb. In zijn eerste Kamervragen verzoekt hij om snel een meldplicht voor verhuur in te voeren.

Dan weten gemeenten het als een woning aangeboden wordt voor vakantieverhuur. Zo blijft het hij 60 dagen, en worden woningen geen hotels.

Foto: D66

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen