Twitter-ruzie tussen D66-ster en Marianne Zwagerman

Geplaatst op ma 27 feb 2017 om 13:00

Foto: VARAKees Verhoeven, de mediawoordvoerder van D66, en mediadeskundige Marianne Zwagerman waren zondag flink met elkaar aan het kibbelen op Twitter. Dat is te lezen op het sociale medium. Zondag waren de eerste twee grote debatten op televisie: ’s ochtends was er het vrouwendebat bij WNL op NPO 1, ’s avonds het lijsttrekkersdebat op RTL 4. Toch twitterde Verhoeven ’s ochtends: “Nog zeventien dagen om gat met VVD en PVV te dichten. Vanavond eerste televisiedebat.

Dat vond Zwagerman een zwaar vrouwonvriendelijke opmerking. “Zo serieus nemen de mannen in de politiek hun vrouwelijke collega’s dus. Vrouwendebat telt niet”, zei de tv-kenner, die aan het roer stond van omroepen PowNed en WNL.

Zwagerman keek in elk geval wél naar het vrouwendebat. “Die D66-mevrouw is een verademing ten opzichte van Pechtold. Zij houdt tenminste voornamelijk haar mond”, merkte de opiniediva op tijdens het kijken.

Dat vond Verhoeven dan weer een vrouwonvriendelijke opmerking: “Ze heet Stientje van Veldhoven en ze is een verademing om wat ze zegt. Niet omdat ze haar mond houdt.

Op die opmerking zat Zwagerman niet te wachten: “Jij moet je schamen voor je eerdere tweet.

Verhoeven: “Als jij een vrouw goed noemt omdat ze haar mond houdt vind ik dat gewoon weinig respectvol.

Zwagerman: “Als jij zegt dat vanavond het eerste tv-debat is, laat je je ware aard zien.

Verhoeven: “Ik bedoelde lijsttrekkersdebat, maar snap je punt. Maar kritiek op jouw tweet mag blijkbaar niet want je gaat gelijk jij-bakken.

Zwagerman: “Nee ik haalde je eerder al door de mangel voor jouw respectloze tweet.

Verhoeven: “Weet ik en is prima. Maar ik heb het nu over jouw tweet dat een vrouw goed is omdat ze haar mond houdt.

Zwagerman: “Dat staat nergens.

Verhoeven: “Je rukt mijn tweet uit zijn verband om stennis te maken en duldt geen kritiek op je eigen tweets. Fijne zondag nog.

Foto: D66
20 Reacties op “Twitter-ruzie tussen D66-ster en Marianne Zwagerman”


 1. Bram Biester

  Go Case!

 2. Kaaskijker

  Zwagerman moet niet zeiken. RTL noemde het zelf het eerste tv-debat. En het was een presentatrice (dus vrouw) die dat letterlijk zei aan het begin van het debat gisteravond.

 3. Frits

  Uitstekend niveau. Dat is nou eens betrokken zijn met het gewone volk als politicus. Je in kunnen leven in wat de burger echt denkt en voelt, kan alleen als je op eenzelfde manier naar ze communiceert.

 4. Walter

  Weer zo’n kereltje die een draaiende drol op zijn kop verdient en niks minder!
  Dankzij Geert spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open.
  Zodra de Moslims het voor het zeggen hebben worden alle kerken gesloten en moeten jullie Arabisch praten, de vrouwen hoofddoekjes gaan dragen en wordt de bijbel verboden.

 5. b

  Zwagerman en respect gaan niet samen . Eng niet ter zake doende vrouw met een gigantisch ego .

 6. Van Leemhuyzen

  Walter, racist, weg jij! Je hok in.

 7. Pe dante lul

  Wat een zeik partij D66 en wat een goedkoop reclamebureau hebben zij ingehuurd.
  Super goedkope deuren intrappen met hun onzin. Beter werk, WTF man D66 heeft arbeismarkt tot de bodem verziekt met hun achterlijke flexwerk maar mensen als oud vuil worden behandeld door werkgevers/
  Beter onderwijs WTF D66 heeft so en vso kapot bezuinigd voor Griekenland, daar de 236 miljoen en Nederlandse kinderen met persoonlijkheids- en gedragsstoornissen droppen op leerfabrieken met duizenden leerlingen, vandaar 15.00 ieder dag thuis dat is D66.
  Betere zorg?? D66 alles kapot geprivatiseerd bejaarden sterven in hun eigen stront dat dat is D66 realiteit. Pechthold met privéjet naar het wazige Oekraïne, man heeft al meer CO2 uitgestoten dan ik ooit met 10 auto’s zal doen, Wat milieu D66.
  Heel D66 is gebakken lucht en een levensgevaarlijke partij, Bilderberg wat transparant Alexander. Die engerd riep nog net niet dat D66 ook van zeehondjes houdt. Argggg wat eng zeg.

 8. Walter

  En ook een drol voor jou, VL!

 9. beterdooddanrood.

  prima gedaan zwagerman,
  kunnen die watjes van kerels nog van leren,

 10. Kees D

  De titel ‘mediadeskundige’, krijg je die als je twee pakken wasmiddel of twee flessen shampoo koopt?

 11. J

  95% van wat er op Twitter staat heeft dit zielige kneuzenniveau. En dat is nog een positieve schatting.

 12. Rutger

  Walter wekt met zijn reacties de indruk dat hij maar een paar zinnen Nederlands spreekt, dus dan heeft Geert het kennelijk toch niet helemaal goed gedaan.

 13. Rutger

  Mevrouw Zwagerman wordt hier volledig (terecht) in de pan gehakt, het wordt toch moeilijk om haar serieus te nemen als ze zich zo laat kennen.

 14. Walter

  @Rutger Hier een nieuwe zin voor jou: FUCK YOU!

 15. Walter

  Lach er maar om hoe ons land naar deknoppen wordt geholpen.
  Zeg niet dat Wilders en ik jullie niet hebben gewaarschuwd als ze vragen waar jullie waren toen het fout ging!

 16. Anoniem

  Als Wilders ballen had zou hij gewoon in debatten op tv
  verschijnen.
  Je kan als politicus niet zeggen; ik vind dit niet leuk,
  ik kom niet.
  Waardeloze vent..PVV in maart nog maar 5 zetels.

 17. Henk II

  Wilders hád ons natuurlijk kunnen waarschuwen in al die debatten die hij uit de weg ging, hij hád ons zo natuurlijk kunnen proberen overtuigen met zijn aanpak van de problemen die hij ziet, Walter, maar hij viert liever carnaval. Prima hoor!

 18. paul de wit

  Man heeft echt zo achterbakse D66 grijns. Kan nog geen fietsband plakken enige wat bij die hufters ontwikkeld is zijn stembanden en achterbaks gedrag.

 19. paul de wit

  daar is gekke Henkie weer met zijn avond BLO.

 20. Richard023

  De muts schrijft in haar eigen bio op twitter: innovatiestrateeg.
  Lekkere LinkedIn taal om op te vingeren!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.