D66 wil videoreclames NPO Gemist afschaffen

Foto: VARAD66-mediawoordvoerder Kees Verhoeven is de videoreclames op NPO Uitzending Gemist zat. Hij wil dat ze afgeschaft worden. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. Het Kamerlid ergert zich een versuffing aan de reclames op de internetsite van de NPO. Hij wil dat de NPO reclames alleen uitzendt op televisie. “Mijn programma begint pas na dertig seconden reclame, terwijl je iets wilt zien van een eerder moment waarbij de reclame natuurlijk ook al is uitgezonden.

D66 gaat staatssecretaris Dekker (Media) vragen om te stoppen met online reclame bij het terugkijken van programma’s op sites van de NPO. Vanmiddag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Mediawet.

Afschaffen kan prima, meent Verhoeven. Online reclame levert de NPO volgens hem een ‘bedrag van niks’ op. “De STER-reclame op televisie is een belangrijke inkomstenbron, afgelopen jaar volgens de STER bijna 200 miljoen euro. Online is dat maar 4 miljoen euro.

De publieke omroep is door reclames aan te bieden ook nog eens een concurrent van private nieuwsbedrijven als Telegraaf.nl, NU.nl en BNR.nl, die digitale reclame-inkomsten nodig hebben om overeind te blijven.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen