D66 vindt salaris Matthijs van Nieuwkerk ‘schandalig’

Foto: VARAD66-mediawoordvoerder Kees Verhoeven vindt dat Matthijs van Nieuwkerk ‘schandalig veel’ verdient bij BNN-VARA. Dat zegt hij in een reactie op een bericht in de Volkskrant, waarin staat dat Van Nieuwkerk de best betaalde Nederlander in de semipublieke sector is. De suggestie van een politiek redacteur van NU.nl dat politici het megasalaris van Van Nieuwkerk niet aan de kaak stellen omdat ze bang zijn voor DWDD, wijst Verhoeven naar het land der fabelen. Hij doet het af als ‘onzin’.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 was Verhoeven campagneleider van D66 en daar hoort ook het regelen van optredens in populaire talkshows als De Wereld Draait Door bij. Het stellen van Kamervragen over het salaris van Van Nieuwkerk zou dus negatief kunnen uitpakken voor zijn partij.

Een twitteraar die dit aan de kaak stelt, wordt door Verhoeven beantwoord met: “Aha. Je verdenkt me dus van iets, alleen omdat ik tot een bepaalde categorie (campagneleiders) behoor? Fraai.

Verhoeven gaat geen Kamervragen stellen. “Er zijn vele instrumenten en ik stel geen kamervragen op commando (van journalisten met rare insinuaties). Dus nee.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen