‘RTL 4-sterren leveren tonnen aan salaris in’

RTL 4 is flink aan het bezuinigen op zijn artiestenstal. De presentatoren die wél mogen blijven, in tegenstelling tot de dit jaar ontslagen Irene Moors, Nicolette van Dam en Nance Coolen, moeten flink wat salaris inleveren. Dat meldt weekblad Weekend op basis van ingewijden. De tijd dat sterren voor tonnen extra overstapten naar de concurrent, is volgens Weekend voorbij. “Sterker nog, diverse BN’ers zijn al schoorvoetend akkoord gegaan met een salarisverlaging in plaats van een verhoging.

In het verleden lekten de torenhoge salarissen van een aantal tv-sterren uit. Zo verdiende Gerard Joling in zijn exclusieve SBS 6-jaren naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar en verdiende Albert Verlinde bij RTL Boulevard 900.000 euro.

Op dit moment zijn Linda de Mol en Wendy van Dijk, de vrouw van RTL-baas Erland Galjaard, dé topverdieners in tv-land, aldus Weekend. Het blad schat hun salaris op rond de één miljoen euro.

Maar tijden veranderen, aldus Weekend. Het blad wijst erop dat de salarisnormen bij de NPO steeds strenger worden en dat RTL en SBS last hebben van de weglopende jonge tv-kijker.

De contracten die RTL heeft met zijn sterren worden natuurlijk gewoon gehandhaafd. Maar zodra een contract afloopt, komen er nieuwe onderhandelingen. Daarbij wordt er steevast minder geboden dan voorheen het geval was“, zegt een insider.

Voor iemand die vroeger zes ton verdiende, wordt nu ineens nog maar vier ton betaald. Dat is nog steeds een riant salaris, maar een harde klap als je meer gewend bent.

Weekend heeft vernomen dat diverse sterren ‘noodgedwongen’ al akkoord zijn gegaan met een salarisverlaging. Het blad stelt dat Albert Verlinde van 900.000 naar 450.000 euro is gegaan en dat ook Gordon flink heeft ingeleverd.

Kennelijk zijn veel sterren ervan geschrokken dat commerciële zenders er niet voor terugdeinzen om de samenwerking met hun bekende gezichten te beëindigen“, aldus Weekend, wijzend op Coolen, Moors en Van Dam. “Er lijken nog meer namen te gaan volgen, als we onze bronnen bij de zender mogen geloven.

Lees ook: Nance Coolen: ‘Erland, waarom ben ik ontslagen?’ (vorige maand)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen