‘RTL Boulevard lastiger dan RTL Late Night’

Presenteren in RTL Boulevard is op bepaalde vlakken een stuk lastiger dan het presenteren van RTL Late Night. Dat zegt Peter van der Vorst in Televizier. Van der Vorst heeft veel ervaring bij beide programma’s van RTL 4 en kan dus goed vergelijken. “Op sommige vlakken is Late Night zelfs makkelijker dan Boulevard. Voor een gemiddelde Boulevard-aflevering moet je, zonder autocue, de feiten paraat hebben over twintig totaal verschillende onderwerpen én er iets zinnigs van vinden.

In RTL Late Night komen veel minder onderwerpen aan bod, aldus Van der Vorst. “Late Night behandelt er vier of vijf in een heel uur.”

Wel is het zo dat er in RTL Late Night veel onderwerpen aan bod komen die minder aandacht krijgen in RTL Boulevard. “Ze (de redactie van RTL Late Night, red.) gingen er bijvoorbeeld van uit dat ik minder met sport heb. Integendeel, ik vind het juist fascinerend om te praten met topsporters“, aldus Van der Vorst.

Een overeenkomst tussen beide programma’s is het luchtige karakter. “Een geslaagde RTL Late Night bevat wat mij betreft altijd een human interest onderwerp, een actueel maatschappelijk thema en een entertainment-item.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen