Gallyon van Vessem: ‘Ik weet echt waar ik het over heb’

Gallyon van Vessem weet tegenwoordig echt waar ze het over heeft als ze de autocueteksten voorleest in Hart van Nederland. Dat vertelt de presentator van het huis-, tuin- en keukenjournaal in de Avrobode. Van Vessem begon in 1995 bij Hart, stopte twee jaar later, maar is sinds 2003 weer van de partij. “Als ik terugdenk aan mijn eerste periode op televisie, zie ik vooral een meisje dat niet onverdienstelijk haar teksten opleest. Tegenwoordig zie ik een volwassen vrouw die daadwerkelijk weet waar ze het over heeft.

De presentatrice schrijft haar autocueteksten niet zelf, maar maakt ze wel heel goed eigen. “De tekst komt van de autocue en is gemaakt door verslaggevers en redacteuren, maar wanneer ik het vertel is het wel echt mijn verhaal.”

De kijker heeft Van Vessem zien opgroeien. “Toen ik in 2003 terugkwam bij SBS6 was ik acht jaar verder in mijn leven. Ik had in de tussentijd veel meegemaakt. Mijn vader was overleden, ik had vrienden verloren en na bijna tien jaar huwelijk had ik een scheiding doorgemaakt.”

Al die dingen hebben mij gevormd. Mede daardoor heb ik meer diepgang en meer persoonlijkheid gekregen. Dat heeft zich in de afgelopen 12,5 jaar doorontwikkeld.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen