Albert Verlinde mocht alleen nog gast zijn in Boulevard

Albert Verlinde mocht van RTL 4 best mee naar het nieuwe RTL Boulevard, maar alleen als vaste gast. Dat meldt weekblad Party op basis van ingewijden en bevestigt Verlinde vandaag zelf in het AD. Verlinde neemt vanavond afscheid van RTL Boulevard in een speciale uitzending. Hij gaat niet mee naar de vernieuwde versie van het programma, die aanstaande maandag begint. En dat heeft een duidelijke reden: RTL 4-baas Erland Galjaard wilde zijn rol in de showrubriek decimeren.

Als Verlinde aan zou blijven, zou zijn rol aanzienlijk kleiner zijn geworden dan in de afgelopen vijftien jaar. “In plaats van dat hij als entertainmentdeskundige de hele uitzending achter de RTL Boulevard-desk zit, zou Albert in het vervolg nog maar een paar keer per week mogen komen opdraven. Alleen als er sprake is van groot, opmerkelijk sterrennieuws werd het Albert in het vervolg gegund om kort en krachtig zijn mening te ventileren“, aldus de Party.

Dat beeld past bij wat er tot nu toe bekend is over het nieuwe RTL Boulevard: Luuk Ikink en zijn om de week wisselende co-presentator (Beau van Erven Dorens, Ruben Nicolai of Winston Gerschtanowitz) ontvangen straks aan hun desk steeds allerlei bekende vaste reporters als Bridget Maasland, Frank Dane en Nicolette Kluijver.

Verlinde heeft bedankt voor een rol waarbij hij af en toe mag komen opdraven. “Albert past voor zo’n figurantenrol“, aldus Party.

Deze berichtgeving bevestigt Verlinde vandaag in het AD. “Er komt nu echt een nieuwe Boulevard. Er is nog even besproken dat ik mee zou gaan naar de nieuwe formule, maar dat heb ik redelijk snel afgewimpeld. Dan ben ik te gast in mijn eigen programma, daar zit ik niet op te wachten.

Verlinde zegt dat zijn besluit om te vertrekken niets te maken heeft met zijn verstandhouding met Erland Galjaard. “Er is altijd een gezonde spanning tussen Albert, Boulevard en de zender geweest, onder welke directie dan ook. Ik heb altijd gezegd dat Boulevard een onafhankelijke geest moet hebben. Ook dingen durven doen waarvan je denkt als het over jou gaat: ik heb het liever niet.

De showkenner ziet dat Galjaard een vinger in de pap wil bij RTL Boulevard. “Als het programma te veel aan een lijntje loopt van een zender, is het niet goed. Daar heb ik voor geknokt. Maar het is Erlands goed recht om daar anders over te denken en te proberen dat bij te sturen.”

Lees ook: Is Albert Verlinde eruit gewerkt door Erland Galjaard? (twee weken geleden)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen