NPO woest over promofilmpje EenVandaag

Foto: Elvin BoerDe NPO ontstak in woede toen het op vrijdag 10 juni een zomerpromo van EenVandaag zag op NPO 1. De leiding van de NPO verbood AvroTros direct om het filmpje nog langer uit te zenden. Dat meldt het AD vandaag. EenVandaag-presentatrice Suzanne Bosman zei in de promo dat EenVandaag in tegenstelling tot Pauw, De Wereld Draait Door en Goedemorgen Nederland wél gewoon doorgaat deze zomer. “Ik vind het geen goed promotiefilmpje“, bevestigt NPO’s tv-baas Frans Klein.

De NPO belde direct na de uitzending woest naar AvroTros, weet het AD. Het werd vervolgens direct door de redactie uit de aflevering gemonteerd zodat het in de nachtelijke herhalingen niet meer voorbij kwam, schrijft de krant.

Al wekenlang wordt de NPO bedolven onder de kritiek dat het schandalig is dat bijna alle actuele programma’s drie maanden op zomerstop gaan, en zo’n spotje van EenVandaag zou bij de NPO in het verkeerde keelgat geschoten zijn.

Klein: “Soms kan iets tenenkrommend zijn als het over de rug van anderen gebeurt. Je hebt anderen niet nodig om jezelf te promoten.

Op de vraag of Klein alle kritiek op de invulling van de tv-zomer beu is, zegt hij: “Het is gewoon een slecht filmpje.”

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen