Dochter Matthijs van Nieuwkerk: ‘Pap, effe niet!’

Jet van Nieuwkerk, de dochter van haar vader Matthijs van Nieuwkerk, kijkt altijd naar De Wereld Draait Door als ze in de gelegenheid is. Dat vertelt ze in de VARAgids. Kijken naar een programma waarvan je vader de presentator is, is toch anders, vertelt ze. “Als we er zijn, zetten we DWDD áltijd aan. Jij kijkt echt inhoudelijk, maar ik let ook op de presentatie. Soms vraag ik mezelf af: kijk ik nu naar hem of echt naar het programma? Ik kan dat niet goed uitvogelen.

Als De Wereld Draait Door bezig is, praat Jet tegen de tv-verschijning van haar vader, maar hij kan dat helemaal niet horen. “Ik roep bijvoorbeeld naar de televisie: ‘Pap, effe niet!’ en ‘Houd je in!’.”

Bovenal is Jet trots op wat haar vader elke avond neerzet. “Ik stuur ook vaak na afloop een berichtje wanneer ik het heel mooi vond.”

Ik vind het namelijk echt een heel goed en leuk programma en ik ben nog steeds erg trots op wat ze daar doen.”

Er is nóg een programma dat Jet graag lineair kijkt. “Boer zoekt vrouw. Dat wil ik ook echt zien als het uitgezonden wordt. Mijn moeder kijkt er ook naar en dan appen we continu over de aflevering.

Het VARAgids-interview met Jet van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen