NRC vindt inleiding Halina Reijn-docu onhandig

De manier waarop de Halina Reijn-documentaire De OK-Vrouw maandag werd ingeleid is onhandig. Dat schrijft Thomas de Veen, die deze week tv-recensent Hans Beerekamp vervangt, in NRC Handelsblad. De OK-Vrouw was te zien op het tijdstip van DWDD en kreeg veel kritiek, onder meer omdat mensen niet begrepen waarom de talkshow geen aandacht besteedde aan F1-held Max Verstappen. “Dat laatste werd wellicht ook zo gevoeld vanwege de nep voelende inleiding.

De inleiding werd verzorgd vanuit een DWDD-studio vol publiek. “Het was een traditioneel DWDD-begin op krukken in een gevulde studio, waarbij Halina Reijn en Matthijs van Nieuwkerk even de documentaire introduceerden“, aldus De Veen.

DWDD wekte de indruk dat er na de Halina-docu weer naar de studio geschakeld zou worden, maar dat gebeurde niet: een uur lang mocht Reijn mijmeren over haar kinderloosheid. “Als het een ingeblikt programma is, doe daar dan niet zo schimmig over. Dan krijg je ook niet het verwijt dat je niet actueel bent“, vindt de tv-recensent.

Het is De Veens enige kritiekpunt. Verder is hij erg enthousiast over de documentaire. Hij vindt het onterecht dat de docu op sociale media werd afgestempeld als ‘wijvengezeik’.

De NRC-recensie over De OK-vrouw kunt u lezen via de website van de krant.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen