YouTube-jongens krijgen programma op RTL 5

Drie jongens van het YouTube-kanaal StukTV krijgen een tv-programma op RTL 5. Ze hebben een tweejarig contract getekend met RTL. Dat meldt de zender. StukTV’s Giel, Thomas en Stefan vallen samen met onder meer Enzoknol in de categorie jongeren die oppervlakkige filmpjes maken op YouTube. Daar hebben zij succes mee en dat is ook RTL opgevallen. RTL heeft sinds 2014 een YouTube-afdeling, RTL MCN, en daar valt nu ook dit trio onder. Én ze gaan ouderwetse tv maken.

Erland Galjaard, de programmabaas van RTL, gelooft heilig in het succes van de verstrooiende filmpjes op YouTube. “We willen verder bouwen aan onze programmering om de groeiende groep, voornamelijk jonge mensen, die niet alleen meer lineair kijkt te voorzien van de beste programma’s en video’s.”

Samen met StukTV gaan we op zoek naar formats die zowel online als op televisie werken. Na de eerste, inspirerende, gesprekken met Giel geloof ik dat we samen geweldige nieuwe formats kunnen bedenken die haarfijn aansluiten op de behoefte van die nieuwe kijker.”

Het is nog niet bekend wat voor programma de heren gaan maken voor RTL 5. Op YouTube blijven ze, ook onder de vlag van RTL, ongeveer hetzelfde doen.

Een humoristisch bedoeld filmpje van StukTV over de deal met RTL:

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen