Arie Boomsma gaat Goedemorgen Nederland presenteren

Foto: KROArie Boomsma gaat vanaf 8 januari elke vrijdagochtend het nieuwsprogramma Goedemorgen Nederland presenteren. Dat heeft de KRO woensdag bekendgemaakt. Sven Kockelmann blijft de vaste presentator van maandag tot en met donderdagochtend, maar de huidige presentator op vrijdag Leo de Later moet plaats maken voor Boomsma. De 35- jarige Boomsma is blij met deze klus. “Goedemorgen Nederland biedt een mix van actualiteiten waaraan ik mijn eigen toon kan gaan geven.”

Boomsma werd afgelopen najaar bij de KRO binnengehaald om de omroep te versterken op het gebied van journalistiek en het bereiken van jongeren. “Bij In de schaduw van het nieuws is mijn rol vooral het doorgronden van maatschappelijke onderwerpen en thema’s uit de samenleving. Bij Goedemorgen Nederland sta ik aan de voorkant van het nieuws en kan ik mijn journalistieke ontwikkeling voortzetten.

Leo de Later, die momenteel op vrijdag KRO’s Goedemorgen Nederland presenteert, blijft incidenteel als presentator verbonden aan het programma.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen