Angela de Jong waarschuwt: ‘The bitch is back!’

De kuil in de bank van Angela de Jong is nog meer net uitgedeukt of de opiniediva is alweer terug van vakantie. En niet zo’n beetje ook: ze begint in haar eerste AD-column zó te heksen dat de nekharen van Hilversum in één keer weer recht overeind staan. Het lijkt erop dat ze komend tv-seizoen meer dan ooit voor effectbejag gaat, want ze bezigt flink wat oneliners. “Pas maar op mensen, the bitch is back“, roept ze vanaf haar bezemsteel. En: “Ik waarschuw alvast: mijn handen jeuken.

Nou, Angela is haar plekje in het medialandschap dus weer flink aan het opeisen. Dat worden weer talkshowavonden vol Angela de Jong. “Een ieder die denkt of hoopt dat ik na vier weken vakantie (…) ben teruggekomen met een milde vorm van Wilfred Geneeritus moet ik helaas teleurstellen.

Vervolgens somt Angela ongeveer vier weken Mediacourant samen: de Hit Kwis is ruk, de VI-mannen hebben reeg ruggengraat meer en het nieuwe 5 Uur Show-duo is te elitair. Old news allemaal. Valt er nog wat te rellen?

Gelukkig wel. Angela haalt keihard uit naar haar ‘elitaire’ AD-collega’s. Ze doelt op collegacolumnisten Nynke de Jong, Özcan Akyol en Thijs Zonneveld, die haar om de haverklap uitkotsen.

Angela: “Ik heb er totaal geen behoefte aan om komend tv-seizoen angstvallig in de pas te gaan lopen bij de zelfbenoemde elite van Nederland, hoe graag sommige van mijn dierbare collegaatjes binnen en buiten deze krant dat ook zouden zien.

Ze laat zich de mond dus niet snoeren door de Nynke’s en Özcans van deze wereld. Als ze het maar weten! “Ik blijf schrijven en benoemen wat ik vind.

Van een programma, van zenderbazen die denken dat de kijker seniel is, aanstellerige BN’ers mét bikini of zónder slipje en van racismeschreeuwers die tegengas verdienen.”

De eerste Angela de Jong-column sinds de zomervakantie kunt u hier lezen. Het tv-seizoen is hierbij officieel geopend!

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen