Danny Froger haalt uit naar Ronnie Flex: ‘Je hebt het zélf gedaan!’

Danny Froger, het rijkeluiszoontje van René Froger, vindt dat de selfmade Ronnie Flex er niet zo over moet zeuren dat hij bij de neus is genomen door zijn oude platenlabel. “Zélf gedaan!”

Danny Froger en Ronnie Flex © RTL

Ronnie Flex was nog maar een tiener toen hij een contract tekende bij het inhalige platenlabel Top Notch. Ze speelden handig in op zijn onwetendheid en zorgden ervoor dat hij slechts 8 procent van de inkomsten kon pakken. Daar is de artiest nu behoorlijk over aan het sputteren; hij vindt dat bedrijven op deze manier misbruik maken van jong talent.

Danny haalt uit

Het zoontje van René Froger, Danny Froger, is ook een jong talent dat door probeert te breken als zanger. Eén verschil: hij heeft een rijke papa die hem voor alles behoedt en hoeft zich door zijn miljonairsfamilie nooit zorgen te maken over geld. En vanuit die positie ageert hij nu tegen Ronnie. Die jongen moet niet zo zeuren, vindt hij.

Danny vindt dat Ronnie de hand in eigen boezem moet steken. “Hij heeft zelf zijn handtekening eronder gezet. Dan kun je weinig. Hij kan demonstreren tot hij een ons weegt”, sneert hij in Nieuwe Revu.

Jong en enthousiast

Als tiener is Ronnie gewoon niet zo scherp geweest, aldus Danny. “Natuurlijk is het niet lekker dat zo’n jonge artiest destijds zo’n contract voorgeschoteld heeft gekregen. Maar hoe jong je ook bent, zoiets laat je altijd checken door iemand die er verstand van heeft.”

Hij vervolgt: “Ronnie is toen waarschijnlijk jong en enthousiast geweest, en zo dolblij met zijn eerste contract dat hij onvoorzichtig is geweest met tekenen. Ik weet niet voor hoelang hij had getekend, maar zelf teken ik altijd contracten van één of twee jaar.”

Heel lastig

Ronnie doet nog altijd verwoede pogingen om onder dat wurgcontract uit te komen. “Ronnie demonstreert nu tegen iets waar hij zelf voor heeft getekend en waar hij niet onderuit kan komen. Het lijkt me heel lastig om hier succes mee te boeken, ik denk niet dat hij dit gaat winnen.”

“Een contract lijkt mij een contract. Laat het een les zijn voor de volgende generatie: niet blind tekenen en zeker niet voor zulke lange periodes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronnie Flex: eigen schuld dikke bult?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen