Jelle Brandt Corstius wil lege reclameblokken rond VI: ‘K*tshow’

Jelle Brandt Corstius wil bedrijven aanpakken die adverteren rond Vandaag Inside. De uitspraken van Johan Derksen over de Friese Habtamu de Hoop maken hem woest. “K*tprogramma.”

Jelle Brandt Corstius en Vandaag Inside © NPO, SBS

Geen topshow, maar een k*tshow. Althans, zo denkt Jelle Brandt Corstius over Wilfred Genee’s programma Vandaag Inside. Hij vindt het ronduit misselijk dat Johan Derksen in de talkshow heeft gesuggereerd dat een donker iemand geen echte Fries zou kunnen zijn. Er is veel verontwaardiging over en Jelle wil nu dat er flink wordt doorgepakt.

Jelle wil boycot

Als het aan Jelle ligt gaan we richting lege reclameblokken rond VI. “Ik verbaas mij nog het meest over de bedrijven die na al het racisme en seksisme nog steeds adverteren rond dat kutprogramma van Johan Derksen”, zegt hij op X.

Jelle wil de druk op die bedrijven opvoeren. “Nee maar echt, zou leuk zijn eens uit te zoeken wat voor diversiteitscursussen etc bedrijven hebben die tegelijkertijd adverteren rond die racistische en seksistische drek van Vandaag Inside. Zou een mooi artikel opleveren denk ik. Zijn vaak grote multinationals.”

Arie 2.0

Er wordt gemengd gereageerd op de oproep van Jelle. Hij wordt ‘Arie Boomsma 2.0’ genoemd en een ‘engnek’. Ene George merkt cynisch op: “Want in Nederland is er pas sprake van echte diversiteit wanneer we alle mensen met een andere mening uit de media weren.”

Er zijn ook medestanders. “Welke bedrijven zijn dat?”, zegt Neeltje. “Ik stel voor dat we die dan massaal gaan boycotten.”

Goed nagedacht

Mediacriticus Victor Vlam vindt dat Johan prima heeft gereageerd op de ophef. “Voor zijn doen deed Johan Derksen veel om zijn critici tegemoet te treden. Meer dan ik had verwacht. Wat zullen ze in de Talpa-directie opgelucht zijn”, schrijft hij op X.

Er is hem nog iets opgevallen tijdens de uitzending van gisterenavond. “De redactie had duidelijk nagedacht over het plaatje. Achter Derksen en Genee zaten mensen met een donkere huidskleur prominent in het publiek. De impliciete boodschap: zij staan letterlijk en figuurlijk nog achter Derksen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen