Helmut Lotti in leren broek krijgt klap van VI-kijker: ‘Kolere, slécht!’

We kennen de naam van Helmut Lotti nog uit een verleden, toen hij lieflijke liedjes over zijn grootmoeder zong. Nu staat de Vlaamse zanger opeens in een leren broek metalmuziek te zingen.

Helmut Lotti © SBS

Helmut Lotti is toe aan een nieuwe uitdaging en daarmee verraste hij de kijkers van Vandaag Inside gisterenavond flink. Hij noemt zichzelf tegenwoordig Hellmut Lotti, met twee L’en dus, en waant zich een rockster. Hij zong het beroemde Kiss-liedje I Was Made For Lovin’ You en dat zag er allemaal uit alsof het een soort grap was. Maar niets van dat al…

Andere koek

Helmut wordt aan tafel behoorlijk gespaard, zoals het goede gastheren betaamt. “Dat is even heel andere koek dan wat hij vroeger zong toch?”, vraagt Wilfred Genee.

Collega Johan Derksen refereert aan een legendarisch optreden in VI dat maar niet ophield: “Nou, het is in ieder geval verrassend en misschien hebben ze qua lengte Radar Love wel overtroffen.”

Wilfred: “Nou, dat kon niet! Dat was zó lang. Dertien minuten! Maar bedankt Helmut en succes met het nieuwe genre.”

Verrassend

Johan heeft aardige woorden voor Helmut. “Dit vond ik heel verrassend van Helmut Lotti, want die heeft alle genres gehad, maar dit is toch wel iets nieuws met hardrock.”

René van der Gijp: “Doet hij dat zomaar een keer?”

Nee, het is allemaal geen eenmalige grap. Helmut neemt dit bloedserieus en staat in januari ook in Paradiso met zijn nieuwe act.

Hond zingt beter

De VI-kijkers vinden het echt verschrikkelijk, laten ze blijken op social media van de talkshow. “Kan iemand die Helmut Lotti uit zijn lijden verlossen? Zit net terug te kijken en als trouwe Kiss-fan kan ik niet anders zeggen dat zijn uitvoering van I Was Made For Loving You werkelijk waar om te huilen is. Zelfs onze hond zingt het beter”, zegt Michel.

René is ook vreselijk geschrokken. “Daarmee vergeleken zong zelfs Gordon zuiver.”

En Bert: “M’n tenen zijn nog steeds niet rechtgetrokken.”

Kolere

Er staat werkelijk geen enkele positieve reactie bij. Sander van Betten, de ex-vriend van Erica Meiland, schrijft: “Was supervals.”

René: “Kolere, wat was die slecht. 🙉”

Ric: “Klonk nergens naar.”

En Oscar tot slot: “Wat was dit? Leek wel een sketch, wat een waanzinnig slecht optreden. Geen kracht en volume om dit soort nummers te zingen. Leek wel een krolse kat met astma.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Helmut Lotti zit opeens in de metalhoek. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen