Bridget Maasland schrijft Johan Derksen af: ‘Hij staat zó voor schut’

Bridget Maasland vindt het belachelijk dat Johan Derksen zoveel ruimte krijgt om in Vandaag Inside aan de lopende band grensoverschrijdend gedrag te bagatelliseren. “Bizar!”

Bridget Maasland en Johan Derksen © RTL, SBS

Als je je als televisiebobo misdraagt dan kun je tegenwoordig rekenen op de steun van twee stokoude tv-prominenten: Jan Slagter en Johan Derksen. Ook nu WNL-baas Bert Huisjes een horrorfiguur blijkt, staat Johan weer vooraan om de vrouwen die tegen hem opstaan, waaronder Eva Jinek en Leonie ter Braak, neer te zetten als ‘zeikwijven’.

‘Het is bizar!’

Echt heel irritant, vindt Bridget Maasland het. “Of ik nog wat te zeiken heb? Hahaha. Als een van die zeikwijven waar Johan Derksen steeds over heeft. Die zeurende vrouwen. Het is toch bizar dat zo’n meneer van die leeftijd – hij is al in de 70 – dat je dan dagelijks op televisie dit soort uitspraken mag doen”, briest ze in De BLVD Podcast.

Het is onbestaanbaar dat zo iemand nog zoveel ruimte krijgt, vindt Bridget. “Dan ben je toch totaal niet meer in deze wereld? Je staat toch niet in deze tijd met twee benen?”

‘Staat voor schut’

Collega Rob Goossens voegt daar verbaasd aan toe: “En dat hij nog thuis mag komen!”

Bridget: “Ja, want dat is ook een vrouw. Je kan nog denken: bij Vandaag Inside en bij Talpa zitten veel mannen, die kunnen er nog om lachen… En dat je het in de voetbalvereniging vertelt als een grap, dat je het denkt, allemaal prima. Maar dit hoef je toch niet meer te ventileren? Je staat toch gewoon voor schut?”

Door de beugel

WNL heeft nu aangekondigd dat er weer allerlei onderzoeken worden gedaan, terwijl dat een herhaling van zetten is: er ligt al een rapport-Van Rijn. Bridget: “Dat is dan toch heel gek dat er nu wéér een onderzoek moet worden gestart? Hij legt ook tijdelijk zijn werk neer, dus het is ook niet dat hij opstapt.”

Fons van Westerloo, die in de Raad van Toezicht van WNL zit, heeft nog steeds geen sorry gezegd voor zijn walgelijke reactie op de aanklachten tegen Bert. “Dat ga je niet horen van Fons en dat ga je ook niet van Johan Derksen horen. Dat zijn mannen die namelijk nooit zullen toegeven dat ze iets zeggen wat eigenlijk niet meer door de beugel kan!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Johan Derksen meer tegengas verdient in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen