Schaamt Joris Linssen zich dood? ‘Zijn kijkcijfers zijn om te jánken’

Caramba! De Joris Linssen-show Out of Office, over vijf mensen met burn-outklachten die aan de slag gaan op een zorgboerderij, is een regelrecht kijkcijferdrama. “Het is om te janken.”

Joris Linssen © Annemieke van der Togt

Er zijn nu al zes afleveringen uitgezonden en dat is een wonder, wat want scoort het slécht: de Joris Linssen-show Out of Office. Het is zó’n drama dat iedereen in een actieradius van één kilometer om Joris heen spontaan plaatsvervangende schaamte voelt. Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp slaat al weken alarm, maar blijkt een soort roepende in de tv-woestijn.

‘Scoorde nooit lager’

De Joris-ellende blijft maar doorgaan. Gisterenavond om half tien stipte hij op ’s lands meest bekeken tv-zender slechts 213 duizend kijkers aan. Ter vergelijking: dat scoort Mickey Mouse ongeveer in de driehonderdste herhaling op Disney XD. Of, zoals Tina het noemt op haar analysekanaal: “Een kijkcijferdrama voor Joris Linssen op NPO 1.”

Ze vervolgt: “Het is om te janken, die kijkcijfers van Out of Office. En elke week steeds lager ook nog. Het is ongelofelijk maar het scoort zelfs slechter dan Goedemorgen Nederland in de ochtend en de herhaling van Opsporing Verzocht om middernacht. 213 duizend kijkers. Lager scoorde NPO 1 nooit op primetime…”

Ruud en Olcay

Tina schreef er vorige week ook al wat over, toen er 222 duizend mensen keken. “Het is zogezegd een mooi tv-voorjaar. Maar niet alles lukt en het is ook het voorjaar van de grootste NPO 1-flop OOIT”, zei ze toen. “Het is om te janken, die kijkcijfers van Out of Office. En elke week steeds lager ook nog. Zelfs Ruud en Olcay waren een hit vergeleken met dit.”

Het is volgens Tina gek dat dit niet van de buis is gehaald. “Normaal gezien was zijn Out of Office al LANG uit het schema verdwenen maar de NPO wilde waarschijnlijk niet nog meer negatief nieuws. Maar of dat een wijze beslissing was?”

Niet van de buis

Gaat het dan echt niet van de buis? Nee, zegt Tina vandaag in haar podcast Tina’s TV Update. “De woordvoerder van de NPO heeft me laten weten dat ze het nog twee afleveringen gewoon in het schema laten staan. Ik denk ook eigenlijk omdat ze Der Theo uit het schema moesten halen, dat ze weinig vervanging hebben.”

“Dat merk je ook nu ze Der Theo vervangen voor Droomhuis Gezocht. Ik Vertrek kun je ook maar zoveel keer herhalen. Ze hebben er volgens mij gewoon niks voor wat er in de plaats kan komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Joris Linssen: hello of goodbye?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen