Daphne Bunskoek gelooft Dave Roelvink: ‘Zijn pis was nog warm’

Daphne Bunskoek gelooft Dave Roelvink en de echtheid van het bloed- en urineonderzoek dat hij heeft laten afnemen als juiceprotest. “Ja, we zagen dat zijn urine nog warm was.”

Dave Roelvink en Daphne Bunskoek © RTL

Het protest van Dave Roelvink tegen de berichtgeving van Yvonne Coldeweijer is behoorlijk origineel. De ‘zoon van’ wil het ongelijk van haar juice bewijzen met zijn eigen lichaamssappen. Hij heeft bloed én urine laten afnemen om aan te tonen dat hij absoluut geen drugs meer gebruikt, of, zoals zijn vader zegt, als een monnik door het leven gaat.

Wereld op zijn kop

Daphne Bunskoek, presentatrice van RTL Boulevard, heeft begrip voor de actie van Dave. “Hij heeft een reden, omdat hij natuurlijk ook in de verslavingszorg werkt. Ik kan me voorstellen dat dat een reden is voor hem, want anders zou je inderdaad denken: laat zitten”, zegt ze in de showrubriek.

Verslaggever Aran Bade: “Ja, maar het is eigenlijk de wereld op zijn kop dat wij een bloedtest hebben laten doen – dat heeft hij dan wel zelf gedaan, maar daar zijn we dan niet bij geweest – en vervolgens hebben wij hem opgebeld dat experts zeggen dat bloed maar tot twee dagen terug laat zien of er drugs is gebruikt en het een urinetest moet zijn.”

Acht dagen terug

Collega Luuk Ikink benadrukt dat Boulevard ook maar gewoon doorgeeft wat de experts zeggen. “Daar werden wij gisteren na afloop van onze uitzending ook de hele tijd op gewezen. Mensen die zeiden: ‘Ja, zo’n bloedtest zegt niet zoveel.’”

Aran: “Ja dat klopt ook. Een bloedtest is maar twee dagen, maar bij een urinetest – ik heb meerdere experts daarover gesproken – kun je het tot acht dagen terugvinden. Maar het is de raarste vraag die ik ooit heb gesteld, van: kun je een urinetest doen en kunnen we ook even langskomen om te voelen of het nog warm is?”

Warm plasje

Het plasje van Dave móest warm zijn, aldus Aran. “Want dan weten we zeker dat het nu is gedaan, want dat zeiden die mensen ook: je moet er wel bij zijn.”

Daphne benadrukt: “Ja, we zagen dat het nog warm was.”

Aran: “Ja, hij heeft het wel echt zo gedaan, want we hebben het ruwe materiaal bekeken en hij heeft het echt doorgespoeld terwijl zijn hand erbij lag. Ik ga ervan uit dat het ook echt zo is.”

Daphne: “Ja, ik geloof honderd procent dat hij eerlijk die test doet.”

‘Hoe ver gaan we?’

Gaat RTL Boulevard nu vaker bloed- en urinetesten laten afnemen bij BN’ers? Aran weet het niet: “Hoe ver gaan we hier nu in? Als we morgen horen dat iemand is vreemdgegaan en een soa heeft opgelopen…”

Daphne: “Dan ga jij langs voor de soatest. Hahaha.”

Luuk: “Dan trek jij een witte jas aan, Aran.”

Daphne: “Ik denk dat jij moet leren om die testen zelf af te nemen!”

Aran: “Hoe lang is dat nog terug te herleiden? Maar ja, het is toch schandalig…”

Kous af

Is Dave-gate hiermee voorbij? Ja, zegt Aran. “Ik denk dat hiermee de kous af is en hij wel een punt heeft dat het écht niet waar is. Een saillant detail is wel dat hij een advocaat heeft gesproken. Ik heb net Dave nog even gesproken of dat is omdat hij stappen gaat ondernemen tegen Yvonne.”

“Nee, daar heeft hij wel over nagedacht, maar dat was toen dat filmpje naar buiten kwam. Hij vindt dit beter en wil het hier ook bij laten. Hij zegt: ‘Als je weer belt voor een of andere test…’ Want een haartest schijnt ook goed te zijn met keratine, maar nee, dan is de kous af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd dat RTL Boulevard vaker bloed- en urinetesten laat afnemen bij BN'ers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen