‘Guido Weijers is vuile hond, dit gaat hem héél erg beschadigen’

Het ziet er héél slecht uit voor Guido Weijers. Het lijkt erop dat Yvonne Coldeweijer op het punt staat om zijn imago en carrière een vernietigende klap te geven. “Hij is een vuile hond.”

Guido Weijers en Yvonne Coldeweijer © RTL, YouTube

Het voelt alsof er een zwaar van Damocles boven het hoofd van Guido Weijers hangt. Drie weken geleden plaatste Yvonne Coldeweijer een paar pittige stories over hem op haar juicekanaal, waarna ze een grondig onderzoek aankondigde. De cabaretier weigert te reageren, maar daar wil Yvonne zich niet door laten tegenhouden.

Enorme beschuldiging

Het Guido-schandaal heeft iets met jonge vakantiemeiden te maken, maar wát precies, is voor het grote publiek nog onduidelijk. “Het lijkt erop dat je met een enorme beschuldiging gaat komen die dusdanig groot is dat je dat ook aan hem wil voorleggen”, zegt collega Mark Koster in de nieuwste aflevering van De Juice Show.

Dat beaamt Yvonne. “Ja, ik ben niet milder geworden, maar ik probeer het echt goed te doen, want ik heb gewoon ontdekt wat het effect is van dingen die ik doe. En met de informatie die ik heb over Guido: dat gaat hem helemaal kapot maken. Dat kan niet anders. Dus ik heb er eigenlijk gewoon even niet zo’n zin in.”

“Ja, ik vind het zelf gewoon niet leuk. Maar ja, hij heeft het zelf gedaan.”

Strafbare feiten

Ook Mark weet inmiddels waar het over gaat. “Klopt. Het dateert wel van een tijdje geleden.”

Yvonne: “Ja, dat klopt. Ik wil ook eigenlijk aan jou vragen… Jij bent natuurlijk een serieuze journalist. Vergeleken met mij in ieder geval wel, hahaha. Maar jij zit er wel in. En zodra ik iemand potentieel ga beschuldigen van strafbare feiten, dan is het voor mij ook gevaarlijk.”

Mark: “Kan, als het onjuist is en jij iemand beschuldigt van… (…) Maar ik vind als je de waarheid vertelt, hoe hard, gemeen, cynisch, zwart of vreselijk die ook is… Ja, de waarheid is je beste vriend.”

Heel schadelijk

Yvonne zit ermee dat Guido haar doodzwijgt. “Hoe ik dat ga publiceren, dat is nog even een beetje… Daar ben ik in aan het zoeken van: goh, wat is een onderzoek? Ja, ik wil gewoon dat hij reageert. Van: Guido, dit gaat echt heel schadelijk zijn voor jou.”

Mark: “Ja, maar ik vind wel, en dan spreek ik jou aan als eindredacteur: hoe hard heb je die feiten?”

Yvonne: “Is een getuigenverklaring die je eenmalig hebt, maar wel van vergelijkbare verhalen keer twintig, voldoende bewijs? (…) Dat vind ik van wel.”

Modus operandi

Mark denkt ook van wel. “Wat daar interessant aan is en dan kun je de case-Egbers, maar ook Van Nieuwkerk bekijken… Van Nieuwkerk was één bron on the record, dat was dan die visagiste. Daar waren heel veel off the record, dus als je een patroon kan vaststellen van 20 en je suggereert dat je dat hebt.”

Yvonne: “Ja ik heb zeker een patroon, een soort van modus operandi ook, kunnen ontdekken in de werkwijze hier.”

Mark: “Maar heb je daar een getal: is dat 1, is dat 5, is dat 10?”

Yvonne: “Nou dan zou ik wel zeggen stuk of twintig.”

Vuile hond

Yvonne vindt dat de waarheid over Guido naar buiten moet komen. “Het is niet mijn doel om iemand te beschuldigen van strafbare feiten. Ik wil gewoon een verhaal vertellen over een viespeuk. Snap je wat ik bedoel?”

Ze besluit: “De waarheid is de waarheid en het is een vuile hond. Een vuile hond. Ik heb geconcludeerd dat ik vind dat dat waar is. Ja, ik ben Yvonne en ik breng soms ook dingen die een Volkskrant niet zou brengen. Ja, ik weet het niet. Ik moet even nadenken hierover.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Yvonne Coldeweijer haar informatie over Guido Weijers moet openbaren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen