Guido Weijers zwijgt Yvonne dood: ‘Lastig, maar juice komt eraan’

Het imago van Guido Weijers ligt al een tijdje onder de guillotine, maar Yvonne Coldeweijer heeft het mes nog steeds niet losgelaten. “Hij reageert niet, maar ik vind dat ik het moet brengen.”

Guido Weijers en Yvonne Coldeweijer © SBS, RTL

Celebrityslager Yvonne Coldeweijer staat op het punt om de volgende BN’er te grazen te nemen. Ze zit achter cabaretier Guido Weijers aan, die volgens de juicekoningin ongepaste contacten onderhoudt met meiden die wel héél veel jonger zijn dan hij. Tweeënhalve week geleden kondigde ze een groot onderzoek naar hem aan. Hoe staat het daar nu mee?

Guido en zijn meiden

Yvonne vertelt op haar juicekanaal dat het onderzoek in volle gang is, maar dat Guido weigert om mee te werken aan wederhoor. “Ik heb de afgelopen tijd veel contact gehad met meiden die me over een aantal ervaringen hebben verteld. Gezien de leeftijd van deze meiden destijds, maak ik me best wel zorgen”, zegt ze.

Om welke leeftijden het gaat, houdt Yvonne nog even voor zich. Maar: “Dan heb ik het niet over twintigers die vrijwillig gratis met hem mee op vakantie gaan. Ik vind het lastig om te brengen. Maar ik vind dat ik het wel moet doen.”

‘Hij blijft zwijgen’

Guido weigert vooralsnog om een reactie te geven, zegt Yvonne. “Ik heb Guido zondagochtend om een reactie gevraagd, omdat ik met hem in gesprek wil hierover. Uiteraard heb ik nog geen reactie ontvangen.”

Het geduld van Yvonne raakt op, maar ze wacht nog even af. “Ik verwacht verder ook geen reactie, want hij weet wel wat hij heeft uitgevreten. Maar ik wil hem ook de kans geven zich te verweren. Guido Weijers, stuur me even een bericht please.”

Niets te verbergen?

Als Guido niets te verbergen heeft en de beschuldigingen ongegrond zijn, dan lijkt het raadzaam zijn om de juice stellig te ontkrachten voordat Yvonne dit de wereld in slingert. Als hij wél iets te verbergen heeft, kan het voor hem riskant zijn om te reageren. Eigenlijk álles wat hij doet kan dan leiden tot verdere schade aan zijn imago en reputatie.

Een ontkennende reactie die later ontkracht wordt, kan de geloofwaardigheid van Guido ondermijnen en de situatie verergeren. In dergelijke gevallen kan het dan ook verstandig zijn om professioneel advies in te winnen en strategisch te handelen om mogelijke gevolgen te minimaliseren, zoals Arjen Lubach vorig jaar heeft gedaan.

Juicebeker

Eén ding is zeker: álle alarmbellen moeten afgaan bij Guido, want overal waar Yvonne met haar juicebeker langskomt, laat ze een spoor van vernieling achter.

Het is niet duidelijk of Yvonne een deadline heeft gesteld aan Guido. Nog een paar slokjes uit die juicebeker en haar guillotine komt in actie. De grote vraag is: wanneer?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer doet aan hoor en wederhoor, maar Guido Weijers werkt niet mee. Wat nu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen