Guido Weijers-schandaal op punt van losbarsten? ‘Wat een creep’

Staat het Guido Weijers-schandaal na negen maanden dan alsnog op het punt van losbarsten? Yvonne Coldeweijer laat steeds meer informatie los en waarschuwt: “Ik ben er nog mee bezig.”

Guido Weijers © RTL

Het is vorig jaar juni als Yvonne Coldeweijer iedereen enorm laat schrikken met zó’n dreigende story over Guido Weijers dat het er even op leek dat hij binnen no time Marco Borsato achterna zou gaan. Hij weigerde echter haar poging tot wederhoor, waarna ze hem een ‘vuile hond‘ noemde. Drie maanden later liet ze weten dat ze nog steeds aan de juice werkt.

Ernstige gevolgen

Inmiddels is Yvonne een bevalling verder, maar ze is Guido niet vergeten. Waarom heeft ze die juice nooit ‘afgemaakt’? “Omdat de dingen die hij vroeger heeft gedaan ernstige gevolgen kunnen hebben voor hem, wanneer dat naar buiten komt. Maar ik begrijp ook dat dat mijn werk is, dus ik ben er nog steeds mee bezig”, reageert ze op haar juicekanaal.

De beschuldigingen aan het adres van Guido zijn zó heftig dat de mainstream media ze niet zonder bewijs kunnen overnemen, maar ze staan natuurlijk wel op Yvonne’s juicekanaal. Het heeft in elk geval te maken met vermeende ongepaste contacten met jonge meiden, maar het is onduidelijk of er daarbij iets strafbaars zou zijn gebeurd.

Nog meer verhalen

Yvonne zet op haar kanaal een casus uiteen over een jonge meid die haar contact met Guido op een gegeven moment zou hebben afgekapt om een bizarre reden. “Ze heeft het aan haar ouders verteld. Die zijn onwijs geschrokken en ze mocht natuurlijk niet meer met hem afspreken. Haar ouders zijn woest op Guido, maar geen stappen ondernomen.”

Het is volgens de sapdiva evident dat we hier te maken hebben met ‘een creep’. “Er zijn soortgelijke verhalen bij mij bekend, waarbij er wél meer is gebeurd. Daar ben ik nog mee bezig. Maar dan weet je vast wat daar speelt.”

Wederhoor

Eerder legde Yvonne uit dat ze ermee worstelt dat Guido niet op de kwestie reageert. Dat is een bewuste tactiek, omdat de reguliere media een verhaal pas overnemen als er bijvoorbeeld een ontkenning ligt van de BN’er in kwestie.

Yvonne: “Ik heb hem op meerdere manieren gevraagd om wederhoor, maar Guido wil niet reageren.”

En juist dat werkt uiteindelijk dus het best voor BN’ers die door de sapcentrifuge gehaald worden…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Guido Weijers zwijgt juice dood. Slimste pr-tactiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen