Na Maxime Meiland ook zus Montana onder vuur: ‘Echt achterlijk’

Maxime Meiland weet al heel goed hoe het is om onder vuur te liggen, maar nu is ook haar zus Montana aan de beurt. “Je zou het niet verwachten, maar wát een achterlijke uitspraak.”

Maxime en Montana Meiland © SBS 6

Alle leden van de familie Meiland verzamelen zich in het programma Chateau Meiland VIPS om elke week twee andere bekende Nederlanders te ontvangen. Die blijven dan een nachtje in hun pension slapen en daaromheen worden er allerlei diepzinnige gesprekken gevoerd, af en toe onderbroken door een gilletje van gastheer Martien Meiland.

Achterlijke Montana

Privé-sterjournalist Jan Uriot heeft maandag gekeken naar de aflevering met Patty Brard en Debbie de Jong, bekend van het programma B&B Vol Liefde. “Het was weer een rare aflevering”, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Ik weet dat het van tevoren allemaal is opgenomen, maar ik heb vorige keer al gezegd: terug naar de tekentafel met dat format.”

Jan vindt het echt niet om aan te zien. “Het zijn infantiele spelletjes, domme vragen en achterlijke uitspraken. Die achterlijke uitspraak kwam dan bijvoorbeeld van Montana. Dat zou je niet verwachten van haar, want zij is eigenlijk wel een beetje de helderste van de hele familie, maar wat zei die nou?”

‘Ken Debbie niet!’

Ja, wat zei Montana voor iets achterlijks? De Chateau-chopper vervolgt: “Nou, Debbie was daar, Debbie de Jong uit B&B Vol Liefde, en wat zegt ze? ‘Ik ken die hele Debbie niet. Ik weet niet wie die hele vrouw is, want ik heb B&B Vol Liefde helemaal nooit gezien.’”

Collega Jordi Versteegden: “Heeft ze zich dan niet ingelezen voor het programma? Dat is toch ook raar?”

Jan is niet gediend van deze vraag van Jordi. “Mag ik mijn zin even afmaken? Je moet niet steeds interrumperen.”

Rare uitspraak

Terug naar Montana. Wat zei die nog meer over Debbie en B&B Vol Liefde? “‘Ik heb dat nooit gezien’, zegt ze dan, ‘want ik hou niet van dat soort televisie.’ Dat zegt ze. Dat vind ik dus een heel rare uitspraak, want de Meilandjes is net zo’n soortgelijk programma, dus waar heb je het over? Een heel rare uitspraak.”

De kijkcijfers van Chateau Meiland VIPS zijn ingezakt: er keken zo’n 100 duizend mensen minder naar. “Dat was wel een beetje te verwachten. De mensen hebben er denk ik toch een beetje genoeg van. Het is allemaal zo doorzichtig.”

Heel erg bedacht

Het is ook duidelijk dat de vragen die de Meilandjes aan hun gasten stellen niet van henzelf afkomstig zijn, aldus Jan. “Je kunt merken dat de vragen zijn bedacht door de redactie. Maxime, die schreeuwlelijk, zegt bijvoorbeeld tegen Patty: ‘Goh, hoeveel mannen heb je eigenlijk in je leven gehad?’”

Een heel afgezaagde vraag, vindt hij. “Nou, dat weet heel Nederland. Dan denk ik: waar komt zo’n vraag vandaan? Ik vind het allemaal zeer bedacht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen