Oeps: nóg meer dirt op komst over ‘maffiapostduif’ Khalid Kasem

Het lijkt echt nooit meer op te houden voor ‘maffiapostduif’ Khalid Kasem: de tapetijgers van het AD laten doorschemeren dat er nóg meer aan zit te komen. “Druk bezig!”

Yelle Tieleman, Khalid Kasem © RTL, NPO

Wie hebben ze in vredesnaam al die jaren losgelaten op de vooravond van NPO 1? Het wordt steeds gekker met Khalid Kasem, op zijn vroegere tv-redactie van Khalid & Sophie ook wel bekend als ‘lieverd’ en ‘schat’. Peter R. de Vries heeft hem verschrikkelijk genaaid door geheim opnames te maken, en nu die zijn uitgelekt komen we erachter wie Khalid écht is.

Nog meer tapes

Yelle Tieleman en Chiel Timmermans, de tapetijgers van het AD, hebben nu al maanden pret met de geluidsbandjes van Peter. Eerst onthulden ze al dat Khalid daarop zegt dat hij een ambtenaar heeft omgekocht en nu hebben ze een artikel gepubliceerd waaruit volgens deskundigen blijkt dat hij een soort maffiapostduif was.

Ongelooflijk: als Matthijs van Nieuwkerk al in ballingschap naar Parijs moet, dan kunnen we Khalid zo ondertussen wel een enkeltje Alcatraz geven. En dan hebben we nog niet eens alles gehad. “Jullie hebben nu twee artikelen gemaakt. Jullie hebben nog meer tapes”, zegt Humberto Tan gisterenavond in zijn talkshow tegen het krantenduo.

‘We zijn druk’

Het wordt vervolgens duidelijk dat Khalid nóg meer voor zijn kiezen gaat krijgen. “Wij zijn druk bezig met ons journalistieke werk”, merkt Yelle geheimzinnig op.

Humberto: “Dus er komt een vervolg?”

Yelle: “Wij zijn druk bezig met ons journalistieke werk.”

Humberto: “Over Taghi? Over Kasem? Over de tapes?”

Yelle: “Wij zijn druk bezig met ons journalistieke werk.”

Grote vraagtekens

Er is in elk geval genoeg publiek belang om al deze dirt over Khalid te openbaren, vindt Chiel. “Je laat zien dat iemand die nu in de spotlights staat, die talkshowhost is, mensen aan zijn tafel krijgt en hen kritisch benadert over misschien wel rechtszaken etcetera, dat je daar heel grote vraagtekens bij kunt zetten.”

“In het eerste geval is dat natuurlijk het vermoeden van mogelijke omkoping of iets dergelijks en in elk geval kun je je afvragen wat hij precies heeft gedaan met het geld vragen van cliënten om wellicht iemand om te kopen. Daar komt nog bovenop dat nu blijkt dat hij (…) in elk geval meer contact had met Taghi dan hij destijds zei.”

‘Wat klopt er nog?’

Ridouan Taghi is de topcrimineel waarvoor Khalid lijkt te hebben gefungeerd als postduif. “Dat laat een structureel beeld zien van iemand die enigszins speelt met de waarheid. Wat klopt er precies van wat hij zegt? En dat is dan iemand die aan een talkshowtafel zit en mede bepaalt waar we het ’s avonds op televisie over hebben.”

Yelle voegt toe: “De DJI doet er onderzoek naar, het OM is een oriënterend onderzoek gestart, de Rijksrecherche, de Deken van Advocaten doet onderzoek. Ik denk alleen al dat dat zegt dat er iets aan de hand is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Khalid Kasem meer connecties heeft met de onderwereld dan we nu weten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen