Heftig: zaak-Marco Borsato wordt naar 2025 getild, rechtbank druk

Bijzonder heftig nieuws voor Marco Borsato en zijn aangeefster: de zaak over zijn vermeende ontucht met een minderjarig meisje wordt volgens advocatenechtpaar Knoops naar 2025 getild.

Marco Borsato © RTL

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje: hij wordt ervan verdacht haar onzedelijk te hebben betast. Er werd 28 maanden geleden aangifte gedaan, maar deze zaak blijft maar voortduren. En ook dit jaar blijkt er dus geen einde te komen aan deze slepende kwestie; om over een eventueel hoger beroep nog maar te zwijgen.

Jaar verder

Het advocatenechtpaar Knoops laat aan Shownieuws weten dat Marco hoogstwaarschijnlijk pas in 2025 voor de rechter kan verschijnen. “Ik denk dan alleen maar voor alle betrokkenen: wéér een jaar verder”, zegt presentatrice Dyantha Brooks.

Dit is nu eenmaal hoe lang het allemaal duurt, legt strafrechtadvocate Natacha Harlequin uit. “Ja, en weet je? Het is eigenlijk niet eens zo heel erg gek. Ik zat eens thuis naar mijn agenda te kijken de afgelopen dagen en ik krijg nu al verzoeken van: kunt u uw verhinderdata doorgeven? En dan zit je al ergens in oktober, november, december.”

Volstromen

Je ziet de zittingszalen al volstromen, aldus Natacha. “Wat hier aan de orde is, is dat de advocaten onderzoekswensen hebben doorgegeven. Ze willen aan de telefoon niet zeggen wat het is, maar dat kunnen we wel invullen, bijvoorbeeld getuigenverhoren. Ze hebben al een keer in de media gezegd dat er in elk geval 29 getuigen dienen te worden gehoord.”

“Zo’n onderzoeksrechter heeft het echt stervensdruk en waar ligt het dan aan? Ten eerste is er wel echt iets veranderd. Er zijn heel veel strafzaken bijgekomen. We zien vaak in de media over liquidaties en bedreigingen. Maar er zijn ook heel veel zedenzaken bijgekomen en die moeten door gespecialiseerde rechercheurs worden gedaan.”

‘Gaat niet goed’

Dyantha leeft vooral mee met de vermeende dader. “Het onderzoek moet gedegen gebeuren, daar staat Marco zelf ook achter, maar we weten volgens mij dat het niet goed gaat met hem. Er verschijnen verschillende foto’s, er zijn mensen die hem kennen die zeggen: ‘Het gaat emotioneel gezien niet goed met hem.’”

Ze vervolgt: “Zijn werk staat compleet stil, er komt volgens mij geen geld binnen, ik kan me ook voorstellen dat het een keertje klaar is voor hem en dat hij denkt: ik sta wéér een jaar stil.”

De Pijp

In de afgelopen jaren is Dyantha de zanger één keertje tegengekomen. “Op een drukke zaterdag in De Pijp, maar wel héél vroeg en met zijn hoofd naar beneden. Dat deed me echt… Ik sta totaal neutraal in deze zaak want je weet niet wat er is gebeurd, maar het deed me wel heel veel pijn, want ik heb hem zo vaak op de rode loper gezien.”

“Dé grootste artiest van Nederland en die liep echt met zijn hoofd naar beneden om maar niet gezien te worden…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zegt uw gevoel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen