Dreigende val Hélène Hendriks verrast Yvonne niet: ‘Ze is zo saai’

Het kan snel gaan in de tv-wereld: Hélène Hendriks heeft drie slechte uitzendingen op rij gemaakt en wordt nu verguisd door critici. “Ik begreep de hype sowieso niet”, zegt Yvonne Coldeweijer.

Hélène Hendriks, Yvonne Coldeweijer en Angela de Jong © SBS, RTL

Hélène Hendriks lijkt met iets te veel hoogmoed te zijn begonnen aan haar nieuwe talkshow De Oranjezondag. Ze is lange tijd bewierookt, maar is achterover gaan leunen en heeft nu al drie slechte uitzendingen op rij gemaakt. De lichtvoetigheid van haar programma is wel héél extreem; het lijkt net alsof er niemand is die onderwerpen voorbereidt.

Yvonne haalt uit

Het is zelfs voor de mannen van VI een running gag geworden. Ze vinden Hélène’s talkshow erg zwak en maken daar geen geheim van. Als het Johan Derksen gisteren in zijn programma iets te vrijblijvend wordt, waarschuwt hij dat het geen Oranjezondag moet worden. Heel erg pijnlijk natuurlijk dat Hélène’s show nu synoniem is voor té lichte televisie.

Wat vindt Yvonne Coldeweijer ervan dat Hélène nu zo wordt verguisd? Ze sneert op haar juicekanaal: “Heb de Hélène-hype sowieso nooit begrepen. Echt een dertien-in-een-dozijn presentatrice. Vlakke persoonlijkheid, net als Marieke Elsinga. Gaap.”

Buurmeisje

Angela de Jong is wél fan van Hélène, maar niet van haar huidige talkshow, zegt in de nieuwste AD Mediapodcast. “Ik vind dat ze een veel beter programma verdient dan ze nu heeft. Het is allemaal te gemakzuchtig. Misschien heeft zij ook een schop onder de kont nodig en moet ze denken van: ik moet met mijn vuist op tafel slaan en meer eisen.”

Het is bij Hélène aan tafel te geforceerd gezellig, vindt Angela. “Vooral de kramp dat het vooral heel erg gezellig daar moet zijn aan tafel, valt me echt op. ‘Kunnen wij BN’ers nog naar de sauna?’ vind ik ook al zo’n totaal oninteressante vraag. Daar kan de kijker thuis zich ook niet mee verhouden.”

Afgehaakt

Mediajournalist Dennis Jansen kan die show van Hélène niet eens meer uitzitten. “Je moet wel als kijker het gevoel hebben dat je daarbij mag zijn en dat ze niet alleen maar gezellig onderling alleen maar over elkaar hebben. Dat had ik hier heel erg. Ik was afgehaakt.”

Angela: “Dat snap ik. Ik heb ook drie keer de neiging gehad om weg te zappen. En als het niet mijn werk was om het gewoon helemaal af te kijken, dan had ik ook zeker weten weggezapt.”

Urgentie

Tina Nijkamp adviseert Hélène om iets meer urgentie uit te stralen. “Ik zou Hélène toch écht aanraden om in plaats van die ronde tafel een ovale tafel te nemen en een iets neutralere setting te kiezen, want ik vind toch dat dat zomerse decor met al die planten veel te frivool is. Niet neutraal genoeg, niet afstandelijk genoeg”, zegt ze in Tina’s TV Update.

“Het voelt gewoon een beetje als een bende dat decor. Te veel van alles, maar goed: de kijker heeft gesproken en die heeft altijd gelijk en die vindt het hartstikke leuk, want ruim 1,1 miljoen kijkers is gewoon hartstikke goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen