Hélène Hendriks uit evenwicht door felle kritiek: ‘Talpa is in paniek’

Hélène Hendriks is zichtbaar uit evenwicht door de felle kritiek die ze krijgt op haar slaapverwekkende en vederlichte talkshow. “Ik merk dat mensen binnen Talpa in paniek raken.”

Hélène Hendriks © SBS

Reputatie en imago: het is voor een tv-ster van levensgroot belang. En juist op dat gebied gaat het nu echt goed mis met Hélène Hendriks. Ze heeft met De Oranjezomer en De Oranjewinter leuke talkshows neergezet op SBS 6, maar met haar huidige Oranjezondag gaat het finaal mis. Alles is fout: de sidekick, de gastenlijst, de toon, de inhoud en zelfs het decor.

Hélène geraakt

Heel inhoudelijk is Hélène’s talkshow nooit geweest, maar nu gaat dat programma al drie zondagen op rij al helemáál nergens over. De sfeer is véél te jolig, de gastenlijst is totaal niet verrassend, Rutger Castricum is te streberig als sidekick en het decor ziet eruit alsof je in een goedkope vestiging van de Intratuin staat.

Hélène is van alle kanten bekritiseerd: niet alleen door twee van haar grootste fans, tv-watchers Angela de Jong en Tina Nijkamp, maar ook door haar collega’s van VI. En dat komt zichtbaar hard aan bij de presentatrice. Ze was gisteren aan tafel bij VI duidelijk geraakt en geprikkeld toen ze de kritische noten aanhoorde. En ze is het er ook niet mee eens.

‘Kan misgaan’

René van der Gijp begint met het geven van een kritische noot. “Ah joh, dat kan een keer misgaan.”

Hélène wil er niks van weten. “Nee, het ging niet mis!”

René: “Weet je wat het probleem was, lieve schat? De eerste tien minuten gingen mis en dan kun je het niet meer herstellen.”

Hélène: “Dat klopt. Nou… Nee. De eerste tien minuten gingen niet mis, maar het was jolig. Daar heb je gelijk in.”

René: “Nou, dat ging wel een beetje mis.”

‘Niet goed meer’

Wilfred Genee schrikt van de massale kritiek op Hélène. “Eerlijk gezegd: ik verbaas me er een beetje over. Je kijkcijfers zijn goed, volgens mij doe je niks anders dan in de zomer, dat heeft je de nominatie voor de Televizier-Ring opgeleverd en nou is het ineens niet goed meer? Ik snap er echt niks van.”

Hélène geprikkeld: “Omdat een paar mensen dat zeggen?”

Johan weerlegt dat. “Er is wel een probleem. Kijk, ehhh, ik heb het idee dat de eindredactie er niet strak genoeg op zit en zeker de keuze van de gasten… Ik heb zitten kijken en we gunnen haar altijd alles en de kijkcijfers zijn fantastisch, dus daarvoor hoeven we het niet te doen, maar ik heb het idee dat van buiten uit inhoudelijk eraan zitten te drukken.”

Hotemetoten

Hier doelt Johan op ‘de eindredactie en wat hotemetoten van Talpa’. “Dat zijn mensen die vinden dat ze verstand van tv hebben en dat zijn de mensen die de goednieuwsshow hebben bedacht! Ik zat zondag te kijken en ik denk: ik zit naar de goednieuwsshow te kijken! Nou, dan weet je zeker dat het naar de klote gaat.”

Wat moet er volgens Johan gebeuren? “Dit programma heeft één man heel hard nodig en dat is Jack van Gelder. Dat is de redding die het gesprek een andere wending geeft. Die gaat niet mee zitten ginnegappen.”

In paniek

Hélène is het niet eens met de kritiek en wil er ook niet naar luisteren. “Jack zit er volgende week, maar los daarvan: de eerste tien minuten kan ik best inkomen, sommige kritiek kan ik best inkomen, maar ik vond dat er daarna inhoudelijk helemaal niks mis mee was. Natuurlijk kun je schaven, maar het belangrijkste is: ik merk dat mensen in paniek raken.”

Wie raakt er in paniek? “Mensen binnen Talpa. Op het moment dat je een beetje kritiek krijgt: helemaal niet erg, maar dan moet je niet van koers wijzigen, maar gewoon doorgaan. Dat gaan we dus ook doen. Ik ga dus ook gewoon door met wat ik doe. Heel simpel.”

‘Dat gaat niet’

Johan blijft Hélène bekritiseren. “Het gaat niet met drie mensen aan tafel die leuk en gezellig willen doen. Dat gaat niet.”

Hélène kortaf: “Nee, die conclusie hebben we al getrokken.”

Johan: “Pieter wil leuk en gezellig doen, Jan Joost vind ik helemaal niks en dan heb je nog Rutger die ook leuk wil doen. Dat is te veel van het goede.”

Hélène afsluitend, een beetje bits: “Nou, dan doen we er zondag eentje minder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks luistert níet naar de kritiek. Verstandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen