Johan Derksen: ‘Straks neemt niemand Özcan Akyol meer serieus’

Johan Derksen vreest het ergste voor Özcan Akyol nu ook Jan Slagter het vertrouwen in hem heeft opgezegd. “Als hij niet uitkijkt, dan neemt dadelijk niemand hem meer serieus.”

Özcan Akyol en Johan Derksen © SBS

Het is vandaag exact vijf weken geleden dat Özcan Akyol op de nationale televisie zijn beste tv-vriend Matthijs van Nieuwkerk liet vallen. Helemaal vanuit het niets stak Eus plotseling een mes in zijn rug. Waarom? Omdat hij een of ander brulfilmpje zou hebben gezien, waarop de DWDD-ster zich als een tiran gedraagt. Althans, dat suggereerde hij.

Voor de bus

Özcan zelf beweert dat de media zijn verhaal hebben opgeblazen, maar volgens zijn werkgever Jan Slagter is dat niet waar. Hij liet Matthijs, na een telefoongesprek met Eus, eveneens publiekelijk vallen en heeft daar nu spijt van. “Eus deed toen bij mij voorkomen alsof het een héél ernstig filmpje was. Ik ben echt door hem op het verkeerde been gezet.”

De situatie rondom Eus begint nu echt heel nijpend te worden, reageert Johan Derksen in Vandaag Inside. Normaal gesproken is Eus ’s maandags te gast in VI, maar deze week staat hij ingepland voor de donderdag. “Eus wordt nu ongeveer drie keer per dag voor de bus gegooid, heb ik de indruk.”

In de maling

Johan begrijpt de kritiek van Jan wel. “Iedereen voelt zich een beetje in de maling genomen door Eus z’n mededeling. Kijk, Eus is een beetje bezig z’n eigen carrière aan het beschadigen en dat is nooit de bedoeling geweest, maar je hebt wel eens op tv, dan heb je zo’n avond, dan heb je een slechte avond, je bent niet helemaal scherp en je zit te lullen.”

“Ik heb toen met die Angela hier uit m’n nek zitten lullen, het sloeg helemaal nergens op. Dat kun je dan proberen recht te breien, maar je kunt ook de volgende dag zeggen: ‘Jongens, ik zat uit m’n nek te lullen, het is mijn schuld, sorry.’ Dan is het verhaal klaar, maar Eus blijft dan verhalen vertellen en verhalen vertellen.”

Eus nog serieus?

Wat is Eus’ probleem? “Ik denk wat met Eus het geval is: die heeft wat verhalen gehoord over Matthijs en bij de NPO doet die pinnig mevrouw die daar zit (Suzanne Kunzeler, red.) nogal lelijk over hem en Eus wil daar ook een goede relatie mee hebben, want hij wil bij elke zender een tv-programma hebben. Dan moet je iedereen te vriend houden.”

“Hij heeft waarschijnlijk die mevrouw een beetje willen pleasen door een beetje afstand te nemen van Matthijs, maar dat is totaal verkeerd afgelopen. Dat was tactisch bedoeld en het is een chaos geworden. Als hij nu niet uitkijkt, dan neemt dadelijk niemand Eus meer serieus.”

Twee fouten

Özcan heeft twee fouten gemaakt, vervolgt Johan. “Hij heeft de fout gemaakt door mevrouw Kunzeler te willen pleasen en afstand van Matthijs te nemen, maar de grootste fout vind ik dat hij een vriend van hem die op de grond ligt nog een schop geeft. Dat doe je niet. Want hij was echt z’n grote vriend.”

“Eus moet nu gewoon toegeven dat hij een fout gemaakt heeft. Dat is niet zo erg hoor. Dan zijn de mensen tevreden. Dan sta je vijf minuten voor lul en dan ga je over tot de orde van de dag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol beter met de billen bloot kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen