VI-mannen blikken terug op slopen Gordon: ‘Totaal geen spijt van’

Het is lang geleden dat iemand zó erg is vernederd in Vandaag Inside. Hebben de mannen spijt van het uitlachen van Gordon? “Totaal niet, nee. Hij vraagt er gewoon om”, zegt Johan Derksen.

Wilfred Genee, Gordon en Albert Verlinde © SBS, RTL

Gezien het korte lontje van Gordon is het behoorlijk gedurfd dat hij in Vandaag Inside zó genadeloos door de mangel is gehaald. De mannen hebben hem minutenlang vierkant uitgelachen om zijn ontzettend valse optreden. Bij RTL Boulevard en Shownieuws durfden ze die valse noten amper te benoemen. Waar dat door komt? Gordon-vrees.

Gordon-vrees

Gordon-vrees? Nou ja, dat beeld schetst het AD in elk geval. De krant heeft een groot artikel geschreven over Gordon en ontdekte dat heel veel mensen geen quote over hem durven te geven: “Meerdere mensen die deze krant probeert te spreken over Gordon, die met hem hebben samengewerkt of bevriend zijn geweest, willen niets meer kwijt over hem.”

Hoezo dan? “De relatie is bekoeld, woorden worden altijd verkeerd uitgelegd of ‘ik zit niet te wachten op zijn berichtjes, die dan zeker weer gaan komen’”, aldus de krant. Het komt overeen met de ervaringen van onder anderen Albert Verlinde en Yvonne Coldeweijer. Zij heeft besloten om niet eens meer te reageren.

BLVD en Show

De sterren van Boulevard en Shownieuws gaan de confrontatie kennelijk liever uit de weg. Zelfs Evert Santegoeds deed na de albumpresentatie van Gordon ongewoon positief aan de Shownieuws-desk. Die riep na de beelden van zijn valse optreden dat hij een van de beste zangers van Nederland zou zijn. Waar komt dit opeens vandaan?!

Luuk Ikink, de presentator van Boulevard, erkent nu in de showrubriek dat hij die valse noten amper durfde te benoemen, maar stelt dat dat uit mededogen zou zijn. “Vooral ook omdat je denkt: het zou ook fijn zijn voor die vent dat hij dan eens een keer iets begint en het niet gelijk wordt afgekraakt of het een grote puinhoop is.”

Wilfred opgebeld

Na de VI-afslachting van Gordon hing een redacteur van Luuk al snel aan de lijn bij Wilfred Genee. De talkshowhost vertelt in de nieuwste Vandaag Inside: “Ik werd vanochtend vroeg al gebeld door Boulevard met de vraag hoe we terugkijken op de uitzending over Gordon, van: ‘Hadden jullie dat wel moeten doen? En ging het niet een beetje te ver?’”

Wilfred begrijpt die vragen niet. “Ik zei: ‘Het is wat het is, we kunnen er ook niet omheen natuurlijk.’”

Johan Derksen: “Maakt Boulevard zich nou zorgen over Gordon? Die maken zich over niemand zorgen.”

Wilfred: “Ze zaten er toch wel een klein beetje mee.”

Geen spijt

Heeft Johan spijt van zijn felle uitspraken over Gordon? “Totaal niet, nee, want als iemand zichzelf zo profileert, met een hoop bla-bla, en op iedereen kritiek heeft, en hij zingt dan een liedje in een totaal verkeerde toonsoort… Ja, dan krijg je de hoon over je heen, dat lijkt me logisch.”

Tafelgast Wierd Duk: “Het was echt heel vals.”

Wilfred: “Het is bijna gewoon een beetje sneu vind ik dan.”

Johan: “Het is niet sneu. Die jongen vraagt erom.”

Niet groter dan het is

Albert Verlinde hakte als VI-tafelgast het hardst in op Gordon. Hoe kijkt hij erop terug? “Ik kijk erop terug als dat we ontzettend leuk met elkaar gepraat hebben, zoals Gordon normaal ook over anderen praat. Dat is eigenlijk wat we gedaan hebben met elkaar. We moeten het ook niet groter maken dan het is”, zegt hij in Boulevard.

Hij besluit: “Ik hoop ook dat Gordon de humor ervan inziet. Aan de andere kant hoop ik echt dat hij ons binnenkort weer verrast met een fantastisch live-optreden, want dat kan hij wel, alleen dat was het nu even niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen