René van der Gijp basht ex-minnares Theo: ‘Vast in k*nt gen**kt!’

René van der Gijp, die volgens Wilfred Genee een ‘speciale band’ heeft met Theo Maassen, opent de aanval op zijn ex-minnares Angela Degener. “Misschien is ze in d’r k*nt gen**kt!”

René van der Gijp, Angela Degener en Theo Maassen © SBS, Spotify, NPO

Het is pr-matig misschien niet de meest verstandige beslissing van Angela Degener: ze is een podcastserie begonnen over het vermeende huiselijk geweld door Theo Maassen. Ze heeft een affaire gehad met de cabaretier, werd daarna benaderd door zijn vrouw Joyce en vervolgens bouwden ze een behoorlijk intieme vertrouwensband met elkaar op.

Gebroken neus

Die band heeft geleid tot een chatgesprek van 125 duizend woorden, waarin Joyce aangeeft het slachtoffer te zijn van huiselijk geweld en dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen. Angela is in haar jeugd getuige geweest van huiselijk geweld en besloot als klokkenluider in deze zaak – met medeweten van Joyce – naar weekblad Privé te stappen.

Theo lijkt er vooralsnog mee weg te komen: hij heeft bondgenoten als Johan Derksen, voelt zich niet eens geroepen om te reageren en werkgevers BNNVARA en VPRO houden aan hem vast. Waarom schuift iedereen de verklaring van Joyce zo gemakkelijk terzijde? Omdat ze na de media-ophef opeens ontkent? Het zorgt voor flink wat wrevel bij Angela…

Stokpaardje

Het lijkt erop dat Angela steeds fanatieker wordt in haar zoektocht naar gerechtigheid, maar haar podcastserie leidt nu wel tot een steeds luider klinkend rancuneverwijt. Je kunt je afvragen in hoeverre rancune überhaupt het probleem is in deze kwestie – dat lijkt immers nog steeds het vermeende huiselijk geweld – maar het helpt niet mee.

Johan Derksen, de meest fanatieke bondgenoot van Theo, besloot Angela gisterenavond wederom aan te pakken in Vandaag Inside. “Wilfred, ik wil even van de gelegenheid gebruikmaken voor een van mijn stokpaardjes. Het is die mevrouw die Theo Maassen voor de bus gegooid heeft. Die begint nou een serie podcasts.”

Kapotgemaakt

Angela is overduidelijk op een missie om Theo af te slachten, briest Johan. “Laat die mevrouw het nou zeggen! Moet hij kapotgemaakt worden? Moet hij levenslang uit de theaters? Mag hij nooit meer op tv? Moet hij dood? Laat ze het nou zeggen! Moet hij nog meer beschadigd worden als ze al gedaan heeft?”

Wilfred Genee, die denkt dat Theo schuldig is, begint nu wel gemengde gevoelens te krijgen bij Angela. “Nou, ik moet eerlijk zeggen: toen ik het hoorde van die podcast, dacht ik ook: nu gaat het wel heel ver.”

‘Ze is hysterisch’

Dat is ook zo, aldus Johan. “Ze is hysterisch. Het is een obsessie voor haar.”

Wilfred: “Daar lijkt het wel een beetje op.”

Johan: “Laat ze weer, net als met Theo, een andere getrouwde vent versieren en haar een beurt laten geven. Ze deugt niet!”

Wilfred: “Is dit nou nodig?”

Johan: “Natuurlijk is dat niet nodig, maar ze krijgt er geen genoeg van.”

‘In d’r k*nt’

René van der Gijp, die volgens Wilfred Genee een ‘speciale band‘ heeft met Theo en minstens één keer per jaar met hem borrelt, komt vervolgens heel lelijk uit de hoek over Angela: “Misschien heeft Theo d’r wel heel zachtjes in d’r k*nt gen**kt een keer.”

Wilfred: “Wat is dit nou weer man?!”

René gierend: “Ja, dat dat volledig verkeerd aangekomen is!”

Oftewel: wederom het rancuneverwijt, maar dan in de seksistische VI-vorm. Die podcastserie is pr-matig duidelijk niet handig, maar het aanhoudende zwijgen van Theo verdient natuurlijk pas écht verontwaardiging…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee vindt dat de Theo Maassen-ex nu te ver gaat. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen