Arjen Lubach dumpt Songfestival-knul in de middag: ‘Hè, waarom?’

Buitengewoon opvallend: Arjen Lubach is uitgekozen om het Songfestival-liedje van dit jaar bekend te maken, maar dat moment zal níet op prime time worden uitgezonden. “Waarom?!”

Joost Klein en Arjen Lubach © Ruud Janssen

De AvroTros heeft er jarenlang voor gekozen om de bekendmaking van het Songfestival-liedje in de zevenuurtalkshow van NPO 1 te doen, maar dit jaar wordt er met inzending Joost Klein gekozen voor een andere opzet. Hij zal het liedje onthullen in De Avondshow met Arjen Lubach. Volgende week donderdagav… Nee, donderdagmíddag.

Last minute?

Er komt een ingelaste, speciale uitzending van de Arjen Lubach-show om 16.45 uur in de middag. Dat is een tijdstip waarop de meeste tv-kijkers nog láng niet op de bank zitten.

Een heel vreemde keuze dus, schrijft kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp op haar analysekanaal. “Wat een raar verhaal dit. Dit is een last-minute-beslissing. Kan niet anders. In de tv-gidsen en zelfs online staat nog gewoon de herhaling van De Avondshow op dat tijdstip.”

Niet te geloven

Het is niet te geloven, vindt Tina. “Voor iets waar een heel Eurovisie-team al zo lang mee bezig is, zo’n last minute beslissing?! Wat is er gebeurd? Wilden Sophie & Jeroen niet? Had Op1 zich teruggetrokken? En waarom op zo’n raar en random tijdstip? 16.45 uur? Als iedereen nog aan het werk is?”

Even later krijgt Tina ingefluisterd wat de ware reden zou zijn. “Het lijkt er op dat het ‘officiële’ verhaal is dat AvroTros het graag in de middag wil doen zodat alle actualiteitenprogramma’s (lees: Journaal, RTL Boulevard en Half Acht Nieuws) het mee konden nemen.”

Gekste reden ooit

Tina zou dat ongelooflijk vinden. “Gekste reden ooit zou dat zijn: een bekendmaking doen dus voor de pers in plaats van de kijker, want die zit nog op het werk.”

Het blijft vaag, besluit ze. “Waarom het niet in het schema staat is niet bekend. Geheim willen houden kan niet de reden zijn, want waarom moet zoiets nationaals geheim blijven?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen