Paul de Leeuw gesloopt, máár: ‘Juist Erben Wennemars was lastig!’

Paul de Leeuw is door Erben Wennemars neergezet als iemand die inderdaad grensoverschrijdend hard schreeuwt op de werkvloer, maar wie is hier nou de échte dader? “Erben zelf!”

Rob Goossens en Erben Wennemars © RTL

Het nieuws dat Paul de Leeuw tijdens opnames in een kinderziekenhuis vreselijk heeft staan schreeuwen tegen een vrouwelijke regisseur verrast Erben Wennemars naar eigen zeggen niet. Hij riep vrijdagavond in de talkshow Humberto óók slachtoffer te zijn van grensoverschrijdend schreeuwgedrag door de presentator. “Het was heel heftig.”

Erben de dader?

Rob Goossens vindt dit heel erg fout van Erben, zegt hij aan de desk van RTL Boulevard. “Dit is een heel mooi voorbeeld waarom het af en toe een goed idee is om als jij dus iets hebt meegemaakt, eerst even met diegene te gaan praten voordat je ermee naar buiten gaat.”

Het is bovendien zo dat Erben zélf de boeman lijkt, vervolgt de tv-kenner. “Van achter de schermen begreep ik dat Erben Wennemars juist degene was die voor de mensen die bij de productie betrokken waren een beetje lastig was om mee te werken en dat Paul de Leeuw degene was die eigenlijk voor het personeel op de rem ging staan.”

ADHD’er doet kunstje

Maakte de oud-schaatser het dan echt zo bont? Overtrof hij het decibelrecord van Paul? “Ook Erben Wennemars is zo’n grote naam dat er mensen rondom lopen die denken van: geef mijn portie maar aan Fikkie. (…) Het is een ADHD’er die in zo’n studioprogramma vol gekkigheid z’n kunstje doet, daar kun je je iets bij voorstellen, toch?”

Moet Erben met een reactie komen op deze beschuldigingen? “Lijkt me handig. Ik wil hier zeker ook verder niemand beschuldigen, alleen ja… Als je niet even naar iemand toe gaat waarvan je nu denkt: hé, we hebben wel eens wat meegemaakt, dan kunnen ineens wilde verhalen de ronde doen.”

‘Hé, luister eens’

Het is wel vreemd dat Erben dan zo tekeergaat in een talkshow. “Ik denk dat Erben echt wel denkt dat het zo is gegaan als hij het verteld heeft, alleen als hij nu zou zeggen tegen Paul de Leeuw van: ‘Hé, moet je luisteren, ik vond dat niet zo leuk’, dan had Paul de Leeuw kunnen vertellen wat de achtergrond is.”

Rob zegt meerdere bronnen te hebben, de manager van Paul wil niet reageren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Erben Wennemars ook aan voor grensoverschrijdend gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen