Özcan Akyol gesloopt in BLVD: ‘Steeds waarschijnlijker dat hij liegt’

Özcan Akyol ligt behoorlijk op het hakblok en in RTL Boulevard wordt nu zelfs geroepen dat het ‘nóg onwaarschijnlijker’ is dat hij de waarheid spreekt. “Het is raar. Ik vind het zo gek.”

Rob Goossens en Özcan Akyol © RTL, SBS

Matthijs van Nieuwkerk is op een zeer heftige wijze voor de bus gegooid door Özcan Akyol, tot voor kort zijn tv-bestie. Plotseling heeft de columnist de gevallen tv-ster de rug toegekeerd. De reden? Hij zegt een filmpje te hebben gezien waarop de DWDD-beroemdheid zich vreselijk misdraagt. Is dat nieuws? Nee, dat gaat al massaal rond, aldus Eus.

Wat weet Heleen?

Inmiddels is één ding zeker: het filmpje gaat níet massaal rond in Hilversum. Dat deel van Eus’ verhaal is dus incorrect. En of het filmpje überhaupt bestaat? Daar zijn ook enorm veel twijfels over, al blijft Eus daaraan vasthouden. Het betreft volgens hem beelden die zijn geschoten voor de DWDD-documentaire uit 2015, maar die nooit gebruikt zijn.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp weet bij wie je dan verhaal moet halen, schrijft ze op haar kanaal. “Wellicht weet de regisseur van die docu meer: Heleen Minderaa. Sowieso hebben we haar in het hele DWDD-verhaal nog nooit gehoord. Dit terwijl de DWDD-docu nergens meer te vinden is en zij veel gezien moet hebben van de sfeer.”

‘Ze is not amused!’

Nou, dat is precies wat RTL Boulevard gedaan heeft: verhaal halen bij Heleen. “Die ruwe beelden, daar zou het dan om gaan. Die documentaire is wel uitgezonden, maar daar zou dan iets uit zijn gehaald. Wij spraken vandaag de maakster van die documentaire”, aldus presentator Luuk Ikink.

Collega Rob Goossens: “En die was not amused met het belletje van onze redactrice. Ze had zoiets van: waarom bel je mij en waarom word ik hierin betrokken? Zij zegt dat zij de enige is geweest die ooit die ruwe beelden gezien heeft, dat het allemaal allang vernietigd is.”

‘Eus is leugenaar’

Volgens Heleen kunnen die beelden dus helemaal niet rondgaan. “En als er zulke beelden hebben bestaan, zegt zij dat ze dat in die documentaire zou hebben gestopt, omdat het een interessant beeld van Matthijs van Nieuwkerk had gegeven. Hiermee wordt het nog onwaarschijnlijker dat dat filmpje bestaat”, aldus Rob.

En daarmee zegt hij dus indirect dat het steeds waarschijnlijker is dat Özcan een leugenaar is. “Het is raar. Ik vind het zo gek”, aldus Luuk. En Rob: “Bizar, toch?”

‘Red jezelf maar!’

Johan Derksen sprak eerder al zijn twijfels uit over zijn VI-collega. Hij springt niet in de bres voor Özcan, laat hij weten in de nieuwste Vandaag Inside. “Ja, ik bemoei me er niet mee. Laat Eus zichzelf er maar uit redden. (…) Ik denk dat Matthijs maar een tapeje moet opnemen om Eus te redden. Even schreeuwen.”

Het is sowieso flauw dat Özcan Matthijs zo heeft laten vallen, vindt Johan. “Eus zit er wel mee, want hij wordt nu van alle kanten aangevallen dat hij het uit zijn duim gezogen heeft.”

‘Dat gaat te ver’

Tafelgast Job Knoester heeft nog wél vertrouwen in Eus. “Ik vind toch wel… Om iemand voor leugenaar uit te maken… Nee, jullie niet, maar die Vlas, hoe heet-ie, die Victor Vlas ofzo…”, aldus de strafpleiter, die doelt op mediakenner Victor Vlam. De mannen van VI minachten hem kennelijk en doen daarom steeds net of ze zijn naam niet kennen.

Job besluit: “Eus heeft dat hier verteld of bij Humberto en als hij dat vertelt, moet je ervan uitgaan dat het klopt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen