Soundmixshow keert terug op de buis: ‘Dit is iets voor Linda de Mol’

De legendarische Soundmixshow keert terug op het televisiescherm en volgens tv-autoriteit Tina Nijkamp wordt SBS 6 het nieuwe thuishonk. “Dit lijkt me wel iets voor Linda de Mol.”

Linda de Mol © NPO

Er wordt gewerkt aan een terugkeer van de legendarische Soundmixshow, dat van 1985 tot en met 2002 te zien was bij eerst de KRO en daarna RTL 4. Henny Huisman bedacht én presenteerde het programma, dat uiteindelijk naar het tv-kerkhof werd gemieterd toen Idols naar Nederland kwam. En nu, 22 jaar later, zit er een terugkeer aan te komen.

Iets voor Linda?

Banijay Benelux, het moederbedrijf van EndemolShine, bezit de rechten en bevestigt de terugkeer aan tv-autoriteit Tina Nijkamp. “We gaan het niet maken voor RTL”, laat een woordvoerder weten.

En daarmee is volgens Tina duidelijk wat het nieuwe thuishonk wordt van de Soundmixshow. “Dan is het dus SBS 6. Goede keus van Frans Klein. Past heel erg in de sfeer van The Tribute. Wel jammer voor Gerard Joling die onder contract bij RTL zit. Misschien iets voor Linda de Mol?”

Rechtenbedrag

Voor Henny betekent de terugkeer kassa, want hij is dus de bedenker van het format. “Al in 1983”, vertelt hij op X.

Henny vindt het succes van het format dan ook ‘geweldig’. “Het is de hele wereld overgegaan en het heet ook in België Soundmixshow maar in Engeland Stars In Their Eyes en in de USA Your Big Break!”

Tina verwacht dat de Nederlandse versie in het najaar van start gaat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Soundmixshow terug op de buis. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen