Wilfred Genee houdt twijfels over Theo Maassen: ‘Die appjes blijven’

Wilfred Genee houdt twijfels over Theo Maassen, ook nu hij zijn vrouw Joyce via zijn management heeft laten ontkennen dat zij slachtoffer is van huiselijk geweld. “Die appjes blijven.”

Wilfred Genee en Theo Maassen © SBS, NPO

De vrouw van Theo Maassen, Joyce, wist al maanden dat weekblad Privé met een groot artikel over het vermeende huiselijk geweld door haar man zou komen. Nu het tijdschrift naar buiten heeft gebracht dat zij daar slachtoffer van zou zijn en hij haar onder meer een gebroken neus zou hebben geslagen, ontkent ze na twee weken alsnog alles.

‘Dat is niet handig’

Privé-baas Evert Santegoeds wijst erop dat hij over een 120 duizend woorden tellend appgesprek beschikt waarin Joyce over het huiselijk geweld vertelt. Joyce had er aanvankelijk geen probleem mee dat Privé deze zou gebruiken voor het artikel, maar verzocht slechts om er niet letterlijk uit te citeren, maar eruit te parafraseren. Navertellen dus.

René van der Gijp merkt in Vandaag Inside op dat Joyce dan wel mag ontkennen, maar dat dat appgesprek er natuurlijk nog steeds is. “Maar ze heeft wel dat appverkeer met die andere gehad natuurlijk, wat niet handig is.”

Rancuneuze NSB’er

Joyce heeft impliciet toestemming gegeven om de appjes te gebruiken, maar niet expliciet. Johan Derksen: “Ze zegt: ik heb nooit toestemming gegeven om dat aan derden te laten lezen.”

René: “Ja, maar dat heeft die andere (Theo’s oud-minnares Angela, red.) gedaan natuurlijk.”

Johan: “Nou, en daarom noem ik haar een rancuneuze NSB’er.”

Weg moet-ie

Het stoort Johan dat Theo nu min of meer gecanceld is. “Heel Nederland heeft die jongen al doodverklaard. Die mag niet meer optreden, die mag zus niet meer, ‘want het is verschrikkelijk met die jongen’. Maar dat bedoel ik nou… Die hetze! Ze horen wat en hij moet meteen kapotgemaakt worden! Weg moet-ie!”

Johan prijst in elk geval dat de VPRO hem niet heeft laten vallen. “Die hebben het heel verstandig gedaan. De rust bewaard en niet meteen ingrijpen enzo. Even goed onderzoeken en dan met een genuanceerde mening komen.”

Smaadzaak

Wilfred Genee denkt dat Theo zijn naam alleen kan redden als hij de Privé voor de rechter sleept. “Ik zou in zijn geval, net als wat die advocaat gisteren bij Op1 zei over Matthijs, een smaadzaak beginnen.”

René: “Ja, dat appverkeer blijft.”

Wilfred: “Ja, dat appverkeer blijft en die mails ook natuurlijk.”

Özcan Akyol vraagt zich af of een smaadzaak handig is: “Maak je het dan niet groter?”

‘Blijft kleven’

Johan: “Ja, maar René, als wij huwelijksproblemen hebben of we flikken thuis wat en wij samen appen daarover enzo en een van ons gaat daarmee naar een blad als Privé, dat is toch misdadig?”

Wilfred: “Jij zegt dat een smaadzaak het groter maakt?”

Özcan: “Ja, dan blijft het aan je kleven. Dan blijft het wel hangen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Theo Maassen aan kan blijven als presentator van Zomergasten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen