Gerard Joling schrikt van vals zingende Gordon: ‘Coniferen dood!’

Gerard Joling is ontzettend geschrokken van de beelden van de vals zingende Gordon. “Ik moet zeggen dat mijn coniferen in elk geval dood op het pad liggen. Hahahaha”, giert hij.

Gordon en Gerard Joling © RTL

Het is in principe zo dat Gerard Joling zich niet meer te veel wil laten uitlokken als het over Gordon gaat, maar als de tegenpartij begint, dan ligt dat toch weer iets anders. Gordon heeft tijdens een interview bij zijn albumpresentatie namelijk op een vrij valse manier uitgehaald naar Gerard en zijn repertoire, dat veel feestnummers bevat.

Nog niet 1 procent

Gordon heeft nu een plaat gemaakt met allemaal covers van luisterliedjes en daarmee zal hij natuurlijk nooit in een feesttent worden uitgenodigd. En juist daar moeten schnabbelende artiesten het van hebben. Maar wacht, dat wil Goor ook niet! “Ik ga toch niet weer het feestcircuit in met Twee Mottenballen? Sorry, maar die tijd hebben we echt gehad.”

Wat een lelijke opmerking over Gerard en zijn hit Twee Motten, vindt Radio 538-ster Rick Romijn. “Weet je wat het grappige is? Gordon zingt nog niet 1 procent zo goed als Gerard Joling”, zegt hij in De 538 Ochtendshow.

‘Hij raakt geen noot!’

Collega Tim Klijn kan zich daar volledig in vinden. “Dat ben ik helemaal met je eens, ja.”

Rick: “Gordon kan… Hij raakt geen noot meer! Hij zingt alleen maar vals en Gerard is gewoon nog voor 62 of 63 een heel goede zanger.”

Tim: “En een aardige gozer, hè? Laten we dat ook niet vergeten natuurlijk, hè.”

Ze besluiten om Gerard even op te bellen…

‘Dat is het verschil’

Gerard vindt het een beetje onder de gordel. “Ik heb een paar stukjes gehoord op de televisie van Gordon en nou ja, goed, ik heb het nog wel eens slechter gehoord, hahaha, dus wat dat betreft… Nee, weet je joh, laat lekker gaan. Ik moet je zeggen: ik vind het nog steeds heerlijk om op te treden en ze boeken mij ook nog steeds, dat is het verschil.”

Hij vervolgt: “En ik kan het ook gelukkig nog steeds heel goed aan. Ik doe er 130 per jaar. Dat zijn allemaal grote feesten, prachtige festivals en De Toppers, dus ik ben hartstikke blij. Dat iemand anders dan niet met mottenballen het land in wil… Lekker niet doen! Laat het lekker aan de echte professionals over, die gelukkig nog heel goed kunnen zingen.”

Dode coniferen

Optreden op dit niveau is geen hobby, legt Gerard uit. Hij sport zelf bijvoorbeeld vijf of zes keer per week om in topconditie te blijven. “Als je heel lang niet meer zingt en dat niet bijhoudt, dan wordt het een beetje lastiger, denk ik.”

En dat zie je aan Gordon, besluit hij. “Het klonk inderdaad niet goed en het was inderdaad vals allemaal. Dat kan nervositeit of onwennigheid zijn, ik weet het niet, maar als ik er wat over zeg, dan breekt de pleuris altijd uit. Maar ik moet zeggen dat mijn coniferen in elk geval dood op het pad liggen. Hahahaha. Maar laten we het over léuke dingen hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie zou u eerder inhuren voor een bedrijfsfeest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen