Maxime Meiland de klos? ‘Bureau gaat héle biografie doorlichten’

Maxime Meiland zal er niet blij van worden: er komt nóg meer drek op haar bordje terecht. Er wordt volgens Story een bureau ingeschakeld om haar biografie te onderzoeken op leugens.

Maxime Meiland © SBS

Wat een gezeik, zullen de Meilandjes ongetwijfeld denken. Story-journalist Nick Dijkman, die volgens Meilandjes-biograaf Jan Dijkgraaf rancuneus is sinds hij een pissige e-mail kreeg van Erica Meiland, stelt dat er naast de smaadzaak nóg meer drek op het bordje van Maxime Meiland terechtkomt. Hij heeft iets opgevangen in de wandelgangen…

Maxime betrapt?

Maxime ligt onder vuur vanwege de bewering in haar biografie dat ze verkracht zou zijn, maar volgens de tegenpartij is dat een leugen. Wat staat er nog meer in dat boek? Kan ze ergens op worden betrapt dat haar geloofwaardigheid aantast? Dat zou immers mooi uitkomen in de smaadzaak die tegen haar loopt…

De Story-journalist lijkt gekletst te hebben met Maxime’s vermeende verkrachter en zijn advocaat Peter Schouten: “Inmiddels wordt in de wandelgangen gesuggereerd dat de advocaat en zijn cliënt een onderzoeksbureau willen inschakelen om het een en ander van Maxime’s óverige beweringen in haar boek te controleren”, schrijft hij.

Rancuneuze flirt

Het lijkt erop dat de Story meer weet. “Bij de familie Meiland zijn ze niet toevallig bekend met zo’n onderzoeksbureau: dat van Erica’s ex-vriend, de privédetective Sander van Betten. Die voert met zijn K-2 Recherchebureau dergelijke activiteiten uit”, aldus het tijdschrift. Zelf ziet Erica hem overigens níet als ex-vriend, maar meer als rancuneuze flirt.

Ook Sander heeft kennelijk met Story gekletst, maar doet on the record heel discreet: “Ik ken Peter Schouten en de familie Meiland goed. Ik weet daar meer over dus ik kan daar niets over zeggen. Ik wil daar ook niemand mee schaden. Je begrijpt dat ik aan de kant van Peter Schouten sta, maar ik kan er vanuit mijn zwijgplicht en vergunning niets over vertellen.”

Feest compleet

Oftewel: het lijkt erop dat alle vijanden van de Meilandjes worden verzameld om, om te beginnen, Maxime het leven zuur te maken. Alleen Caroline van Eeden nog als woordvoerder en het feest is compleet.

Biograaf Jan begint er een beetje moe van te worden. Hij vindt privédetective Sander compleet kansloos, schrijft hij in zijn Briefje van Jan. “Misschien zit je mislukte ‘relatie’ met Erica nog zo diep bij je dat jíj de privé-detective bent die Schouten voor een vriendenprijsje heeft ingehuurd om in Maxime Meilands verleden te gaan wroeten.”

Nog lang niet voorbij

Jan geeft Sander een serieuze waarschuwing voor als hij dat daadwerkelijk van plan is. “Als ik het goed begrijp is één verdenking van een strafbaar feit al voldoende om die vergunning kwijt te raken. (…) Je zou die vergunning maar kwijtraken, zeg!”

Eén ding is zeker: die zaak die Maxime’s vermeende verkrachter heeft aangespannen is nog láng niet voorbij. “Als wij in het gelijk worden gesteld, gaan zij misschien in hoger beroep. Andersom gaan wij in hoger beroep”, zegt Peter Schouten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen