Wilson Boldewijn: ‘Verhaal Maxime Meiland lijkt niet te kloppen’

Wilson Boldewijn, presentator van De Telegraaf, twijfelt sterk aan het misbruikverhaal van Maxime Meiland. “Het lijkt er eerder op dat het verhaal niet klopt dan dat het wel klopt.”

Wilson Boldewijn en Maxime Meiland © Telegraaf, RTL

Het is nog niet eerder voorgekomen dat er in een BN’er-schandaal zó erg getwijfeld wordt aan het vermeende misbruikslachtoffer als bij Maxime Meiland. Ze beweert op 15-jarige leeftijd te zijn misbruikt door een leeftijdsgenootje en heeft daar een heel boek over laten schrijven. Maar waarom heeft ze nooit aangifte gedaan? Zelfs nu niet?

Twijfel over Maxime

De man die continu door Maxime beschuldigd wordt van een ernstig zedenfeit is het zat en slaat terug. En nu baalt de Meiland-telg ineens van alle aandacht die er voor deze zaak is, terwijl ze daar zélf dus een boek over heeft uitgebracht.

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden twijfelt aan het verhaal van Maxime. “Klopt het wat zij in haar boek geschreven heeft? Ik denk dat het lastig te bewijzen valt hoe dat destijds gegaan is”, zegt hij in een krantenvideo.

‘Het klopt niet’

Wilson Boldewijn, presentator bij de krant, twijfelt zelfs heel erg. “Nou, eh, er zijn al verschillende bladen die al met wat mensen om haar heen hebben gesproken en met wat je nu weet – het is nog niet bewezen – ziet het er niet heel goed voor haar uit. Het lijkt er eerder op dat het verhaal niet klopt dan dat het wel klopt. Máár, ik ben geen rechter.”

Jordi: “Ik ook niet. Ik heb dat bij mezelf de laatste tijd ook wel gemerkt, dat ik mezelf terughoorde in podcasts en dacht: misschien ben ik er iets te scherp in. Het is uiteindelijk aan de rechter. Jij vraagt: ‘Blijft het aan haar kleven?’ Ja, ik denk dat het sowieso wel aan haar blijft kleven. Alleen met getuigen die terugblikken heb je niet genoeg.”

Getuigen

Het lijkt erop dat Maxime ook in de rechtszaal gewoon niet zo sterk staat, aldus Wilson. “Bij zedenzaak is meestal het probleem dat er geen getuigen zijn en die zijn er nu net wel. Dat maakt het zo precair. Een beetje pijnlijk misschien wel. We gaan het zien. Er komt een zaak.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sneu voor Maxime Meiland dat er zo aan haar wordt getwijfeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen