Renze Klamer schrijft Khalid Kasem af: ‘Steeds lastiger verhaal’

Renze Klamer verloor ooit zijn talkshow omdat Khalid Kasem naar voren werd geschoven door BNNVARA, maar nu haalt de omroep bakzeil. “Het wordt echt een steeds lastiger verhaal.”

Khalid Kasem en Renze Klamer © Annemieke van der Togt, RTL

De kans dat Khalid Kasem ooit nog terugkeert als tv-presentator lijkt nú al nihil en het ergste schijnt nog te moeten komen. De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het verhaal dat hij een ambtenaar heeft omgekocht. Het ziet er volgens Renze Klamer echt niet goed uit voor de man die hem van de buis heeft verdwenen.

Lastig verhaal

Renze stipt het aan in zijn talkshow, waar kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp aan tafel zit. “Ja, Tina, het wordt een steeds lastiger verhaal denk ik voor hem om nog een tv-programma te gaan maken.”

Dat beaamt Tina. “Ja, dat gaat wel heel moeilijk worden. In elk geval de komende tijd sowieso niet. Dat, nee, dat gaat helaas heel moeilijk worden.”

Renze: “Verder is het een dossier waar we heel erg weinig van weten, dus we kunnen het eigenlijk alleen over de televisiekant hebben. Dat is natuurlijk dat komende maandag dan Sophie & Jeroen start, hè?”

Sophie op maandag

Jeroen Pauw is de vervanger van Khalid. Tina: “Ja, Sophie start maandag, dus dan zal ze er wel aan refereren, neem ik aan. Dan zal ze er wel op terug gaan komen. En Jeroen begint dan dinsdag. Ik verwacht wel dat die kijkcijfers iets beter gaan zijn van Jeroen, maar ik denk wel dat ze minder gaan scoren dan bijvoorbeeld Meer Dan Verwacht.”

Tina denkt niet dat het een miljoen kijkers gaat halen. NPO-ster Teun van de Keuken over de kijkcijfers van Jeroen en Sophie: “Het zou toch wel een beetje pijnlijk zijn als dat heel erg uit elkaar gaat lopen, toch?”

‘Stop met talkshow!’

Ze zullen in elk geval allebei niet de cijfers halen van de realityseries over grote gezinnen die nu nog op het zevenuurslot van NPO 1 staan, aldus Tina. “Meer Dan Verwacht scoort zó goed en Een Huis Vol scoort zó goed… Ja, dat is ongekend. Die scoren net zo goed als De Wereld Draait Door.”

Teun: “Jij zegt eigenlijk: stop gewoon met die talkshow op dat tijdstip?”

Tina: “Nou, ik zou me wel kunnen voorstellen dat de NPO denkt: als het Eva Jinek niet lukt om zeven uur, dan stoppen we ermee. Het is wel erop of eronder, denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het jammer vinden als Khalid Kasem niet meer terugkeert op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen