Erop of eronder met Eva Jinek: ‘Laatste kans voor 19-uur-talkshow’

Het is de bedoeling dat Eva Jinek na de zomer begint met haar vroege talkshow op NPO 1, maar nu blijken realityseries op dat tijdstip de pannen van het dak te scoren. “Erop of eronder.”

Eva Jinek © NPO

Het is NPO 1 nooit gelukt om een waardige opvolger te vinden voor De Wereld Draait Door. Eerst had je Margriet van der Linden met haar zure programma, toen had je De Vooravond met een jolige presentator op de piano en tot voor kort was er Khalid & Sophie, dat is gestaakt omdat gastheer Khalid Kasem alleen nog met een zwart balkje op tv mag.

Zorgen over Sophie

Sophie Hilbrand is vanaf maandag weer op zender, maar dan met Jeroen Pauw als tijdelijke co-host waarmee ze afwisselt: Sophie & Jeroen. Na de zomer begint Eva Jinek op het 19-uur-tijdslot van NPO 1. Maar de afgelopen vier weken bleek maar weer eens dat een talkshow niet echt nodig is op dat tijdstip; reality scoort er eigenlijk nog beter.

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp vertelt in haar podcast Tina’s TV Update: “Meer Dan Verwacht is momenteel toch wel een onverwacht grote hit. Het is die opvolger van Een Huis Vol, over drielingen. Ik moest meteen denken aan Sophie en Jeroen Pauw, want als je dan kijkt naar hoe hoog Meer Dan Verwacht scoort, dan maak ik me daar wel zorgen over.”

Voorsorteren

Tina heeft het idee dat NPO 1 wil stoppen met de 19-uur-talkshow. “Ik denk eerlijk gezegd dat NPO 1 ook een beetje voorsorteert op een schema zonder talkshow om zeven uur, ook omdat ik heb begrepen dat de EO bezig is met een serie in een ziekenhuis op de spoedeisende hulp.”

Ze vervolgt: “Dat deed me meteen denken aan de balk die NPO 1 vroeger had, toen hadden we elke avond om half acht een ziekenhuis-realitysoap en dat scoorde ook eigenlijk heel erg goed.”

Erop of eronder

Het is dus zaak dat Eva echt gaat scoren, aldus Tina. “Ik denk dus wel dat als Eva Jinek straks niet scoort om zeven uur, dat het dan wel zo is dat NPO 1 misschien wel van die talkshow afgaat – nou, dat weet ik eigenlijk wel zeker – en dat ze dan meer realitysoaps gaan doen, dus over grote families en die ziekenhuizen waar ze nu dus ook alweer mee bezig zijn.”

Ze besluit: “De druk ligt er dus wel bij Eva Jinek om het goed te doen, want het is wel een beetje erop of eronder, verwacht ik. Zeker omdat deze series gewoon heel goed scoren en het ook bij de jongen heel goed doen en dat is waar de NPO ook zo naar op zoek is, naar de jonge kijkers. Dus: spannend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever in de vooravond van NPO 1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen