Wilfred Genee hekelt rumoer over marktwaarde: ‘Kijk onze scores!’

Hé, dat is opvallend: Wilfred Genee reageert licht defensief als hij gevraagd wordt naar de speculaties over zijn gedaalde marktwaarde. “Kijk naar onze scores van de afgelopen tijd!”

Wilfred Genee © RTL

Je kunt niet ontkennen dat de marktwaarde van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp is gedaald omdat hun pupil Hélène Hendriks zonder hen net zulke goede kijkcijfers neer blijkt te zetten op SBS 6. Dat is voor de zender goed nieuws, omdat het station daardoor een stuk minder afhankelijk is van het regelmatig ruziënde VI-trio.

Hélène een bedreiging?

Als de volgende VI-bom barst, zullen ze bij SBS 6 een stuk minder nerveus zijn dan gewoonlijk. Bovendien is ook hun onderhandelingspositie een stuk zwakker geworden: dreigen met opstappen zal niet zo goed helpen als voorheen. En volgens critici staat daardoor ook hun torenhoge salaris onder druk.

Ziet Wilfred Hélène als een bedreiging? “Een bedreiging? Nee, absoluut niet. Ik vind het alleen maar goed dat ze er is en dat we ook een back-up hebben en dat doet ze echt heel goed. Daarnaast is het natuurlijk zo: zolang wij scoren zoals we hebben gescoord de laatste tijd, zie ik dat niet helemaal zo”, reageert hij in RTL Boulevard.

Veelzeggend

En juist die licht defensieve houding van Wilfred verraadt natuurlijk heel veel. Op zo’n vraag kun je natuurlijk met een brede glimlach antwoorden dat je alvast voorsorteert op een flinke salarisval, maar kennelijk voelt Wilfred toch de behoefte om zich een beetje te verweren en de mensen te wijzen op zijn consequent hoge kijkcijfers.

Wilfred probeert zijn gedaalde marktwaarde weer wat op te stuwen door met een waarschuwing te komen: “Als het nu zou stoppen, zou ik het ook goed vinden. Dat bedoel ik in de zin van: als het een keer ophoudt… Het houdt toch een keer op. Johan wordt 75 over drie weken, René is in de zestig, ik in de vijftig en we doen dit al heel lang.”

Mooi geweest

Op deze manier probeert Wilfred niet al te eager over te komen, en dat is altijd een goede onderhandelingspositie. “Er komt een keer een einde aan. Nou, we hebben nog anderhalf jaar ongeveer. Dan is het toch wel mooi geweest?”

Wat vindt hij eigenlijk van die talkshow van Hélène? “Ik heb er stukjes van gekeken en de stukjes die ik zag, zagen er uitstekend uit. Het was een leuke sfeer, wat meer cozy met dat haardvuur erbij enzo. Het zag er hartstikke goed uit.”

Gordon-interview

De afgelopen twee weken hebben de mannen van VI wel het een en ander gemist aan nieuws, waaronder wederom een opstappende D66-minister en het vertrek van Talpa-bobo Paul Römer, beter bekend als Baantjer junior.

“En het interview met Gordon kwam voorbij op het moment dat wij er niet waren”, aldus Wilfred. “Alhoewel, ik vind eigenlijk dat je daar helemaal geen aandacht meer aan moet besteden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Johan Derksen en dus VI stopt, ziet u Wilfred Genee dan als dé late-night-talkshowhost van RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen