Fajah Lourens van 4.500 naar 43 euro energiekosten per maand

Fajah Lourens heeft vorige winter 45.000 euro aan energiekosten betaald, maar ze is recentelijk van 4.500 euro in de maand naar 43 euro in de maand gegaan. “Dat is wel heel raar.”

Fajah Lourens © NPO

Het zijn volgens Fajah Lourens de grootste oplichters die er zijn: energiebedrijven, en dan met name Greenchoice. “Ik zat bij Greenchoice en ik had op een gegeven moment 4.500 euro per maand, terwijl ik nog met een kruik op de bank zat. Er klopte gewoon geen k*t van, snap je? En ondertussen hebben ze allemaal meer winst gedraaid”, briest ze op BNR.

Stress voor Fajah

Fajah stelt dat energiebedrijven over haar rug geld verdienen. “Ondertussen hebben al die energiemaatschappijen gewoon dubbele winsten gedraaid en meegeteerd op de ellende van ons volk. Ja, hou nou toch op zeg. Ik zat met een kruik op de bank en had nog steeds zo’n rekening!”

De vorige winter was extreem stressvol voor Fajah. “Door die energierekening heb ik wel stress gehad vorig jaar. Ik had 45.000 euro in de winter. Ja, dat is belachelijk.”

Wietplantage

Wilfred Genee, de presentator van dienst, kan zijn oren niet geloven. “Heb je een wietplantage ofzo?”

Fajah ontkent dat. “Nee, maar wel heel veel vierkante meters. Het is belachelijk. Ik zit nu op dynamisch bij Frank Energie – het is geen reclame, hè, ik werk niet samen – maar dan betaal je daadwerkelijk wat je verbruikt.”

Wilfred: “Ja, daar zat ik ook een tijdje bij, maar dat is niet te volgen. Ik snapte er helemaal niks meer van op een gegeven moment.”

43 euro

Hoeveel betaalt Fajah nu? “Ik had 43 euro vorige maand. Ik heb 720 vierkante meter.”

Wilfred: “Dat is wel heel raar.”

Fajah: “Ja, ik zal het zo laten zien in mijn app als je me niet gelooft.”

Wilfred: “Hahahaha. Je gaat van 4.500 naar 43 euro. Dat is echt heel knap! Je kan toch niet van 4.500 per maand naar 43 euro gaan? Jouw buurman heeft waarschijnlijk…”

450 euro

Nou, het is toch niet helemaal 43 euro, aldus Fajah. “Ik heb ook een stukje teruggekregen, hè, ik betaal nu ongeveer 450 euro per maand. Die Greenchoice waren echt oplichters.”

Wilfred: “Nou, leuk dat ik er net bij zit.”

Fajah: “We hadden op een gegeven moment de babyshower van mijn dochter. Toen was het gas en licht uitgevallen en hadden we nog steeds een hoge piek, terwijl we vier uur zonder stroom hadden gezeten. Toen dacht ik: jullie naaien echt de hele boel.”

‘Ik verzin het niet!’

Wilfred neemt een kijkje in de energie-app van Fajah. “Het staat er echt. 43,26 euro.”

Fajah: “Je ziet het, hè! En ik heb 700 vierkante meter huis. Je ziet het toch? Ik verzin echt geen verhalen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fajah Lourens heeft vorige winter 45.000 euro aan stookkosten betaalt. Leeft u met haar mee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen