Khalid Kasem zwaar afgebrand door Catherine Keyl: ‘Geen hoop’

Khalid Kasem wordt zwaar afgebrand door Catherine Keyl. De televisiedino heeft niet het idee dat het nog wat wordt met de Khalid & Sophie-ster. “Ik ben bang dat er weinig hoop is.”

Catherine Keyl en Khalid Kasem © NPO, BNNVARA

Er zijn weinig presentatoren zo impopulair als Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Hun programma Khalid & Sophie wordt van alle kanten afgebrand, maar de NPO geeft hen ondertussen doodleuk promotie naar de late avond. Wat vindt Catherine Keyl ervan? Zij heeft jarenlang een populaire talkshow gepresenteerd, dus weet er veel van.

Kritische vraag

Catherine heeft helemaal geen vertrouwen in Khalid, zegt ze in de Nieuwe Revu. “Ik vind hem niet onafhankelijk. Ik vind dat hij een vooropgezette mening heeft en dat hij die elke keer bewaarheid wil zien.”

Je moet als journalist proberen om zonder vooringenomenheid uit te zoeken wat er nou eigenlijk aan de hand is, aldus Catherine. En daar is de pandjesprins van de NPO volgens haar niet toe in staat. “Ik heb meerdere interviews van Kasem gezien waarbij ik dacht: kun je nou echt geen kritischer vraag bedenken?”

Weinig hoop

Het wordt waarschijnlijk niets meer met die man, aldus Catherine. “Hij heeft al best veel tijd gehad, want hij doet het al een poosje. Als je het dan nog niet kan, ben ik bang dat er weinig hoop is. Het is net zoiets als wanneer ik advocaat zou worden zonder dat ik rechten had gestudeerd, en dan iemand moest verdedigen. Dat zou ik ook niet kunnen.”

Ze besluit: “Presenteren is niet iets wat iedereen zomaar kan. Het is en blijft een vak. Ik vind het mooi dat Kasem de kans heeft gekregen om ervaring op te doen, maar dan moet er wel een moment komen waarop hij kritisch blijkt te kunnen zijn en vragen durft te stellen tegen zijn eigen opvatting in. Dat heb ik bij hem nog nooit gezien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat het nog wat worden met Khalid Kasem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen